Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Biden és Trump is közleményt adott ki – komoly kérdés, hogy Trump hajlandó lesz-e önként átadni az elnöki széket
Túl a városon 2020. november 7. 19:17

Biden és Trump is közleményt adott ki – komoly kérdés, hogy Trump hajlandó lesz-e önként átadni az elnöki széket

Joe Biden, az Egyesült Államok következő és Donald Trump a leköszönő elnöke is kiadott egy-egy közleményt. Biden egyesítené a nemzetet, Trump nem ismeri el a vereséget.

Hirdetés

A demokrata és a republikánus elnökjelölt szavait az AP jelentette meg.

Joe Biden: itt az ideje, hogy Amerika egyesüljön

„Megtisztelő az a bizalom, amelyet az amerikai emberek irántam és Harris megválasztott alelnökbe vetettek.

A soha nem látott akadályokkal szemben rekordszámú amerikai szavazott. Még egyszer bebizonyítva, hogy a demokrácia mélyen ott dobog Amerika szívében.

A kampány lezárultával itt az ideje, hogy a haragot és a kemény retorikát magunk mögött hagyjuk, és nemzetként összefogjunk.

Itt az ideje, hogy Amerika egyesüljön és gyógyítsuk a sebeket.

Mi vagyunk az Amerikai Egyesült Államok. És nincs semmi, amit nem tehetünk meg, ha együtt csináljuk.”

Donald Trump: nem nyugszom, Biden hamis győztes

„Mindannyian tudjuk, miért rohan Joe Biden hamisan győztesként, és miért próbálnak médiaszövetségesei annyira segíteni neki: nem akarják, hogy leleplezzék az igazságot. Egyszerű tény: ez a választás még korántsem ért véget. Joe Bidenet nem igazolták győztesként egyetlen államban sem, nem beszélve az egyik erősen vitatott államról, ami a kötelező újraszámlálások felé tartott, vagy olyan államokban, ahol kampányunknak érvényes és jogos jogi kihívásai vannak, amelyek meghatározhatják a végső győztest. Például Pennsylvaniában jogi megfigyelőinknek nem engedélyezték az értelmes hozzáférést a számlálási folyamat megfigyeléséhez. A törvényes szavazatok döntenek arról, hogy ki az elnök, és nem a média.

Hétfőtől kezdve kampányunk bíróság elé viszi az ügyünket, hogy biztosítsák a választási törvények maradéktalan betartását és a törvényes győztes helyét. Az Amerikai Nép tisztességes választásokra jogosult: ez azt jelenti, hogy megszámlálják az összes legális szavazatot, és nem számítanak közéjük illegális szavazatokat.

Ez az egyetlen módja annak, hogy a közvélemény maradéktalanul megbízhasson a választásainkban. Döbbenetes, hogy a Biden-kampány nem hajlandó egyetérteni ezzel az alapelvvel, és azt akarja, hogy a szavazólapokat akkor is számolják, ha azokat csalással, hamisítással vagy nem megfelelően kitöltve, esetleg elhunyt szavazók nevében adták le. Csak a jogsértő fél tarthatja távol a megfigyelőket a szavazatszámláló helyiségektől – majd küzd a bíróságon a megfigyelők hozzáférésének blokkolásáért.

Szóval, mit rejteget Biden? Addig nem nyugszom, amíg az Amerikai Nép meg nem kapja a becsületes szavazatszámot, amelyet megérdemel, és amit a demokrácia követel.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok amerikai elnökválasztás 2020 Donald Trump Joe Biden közlemény
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés