Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Kofák, kupecek, kufárok figyelem! Levélben kéri a külképviseleteket a külügyminisztérium, hogy házaljanak a fölösleges lélegeztetőgépekkel
Túl a városon 2020. november 7. 13:12

Kofák, kupecek, kufárok figyelem! Levélben kéri a külképviseleteket a külügyminisztérium, hogy házaljanak a fölösleges lélegeztetőgépekkel

A portyázók és fürkészek zsákmányát a kofák, kupecek és kufárok fogják eladni? A levelet a DK-s Czeglédy Csaba osztotta meg a Facebookon.

Hirdetés

A megszólítás szerencsére nem a kufároknak, kofáknak és kupeceknek szól, hanem a külképviseleteknek. Ha valódi a levél, akkor írásos bizonyítékként szolgálhat arra, amit eddig is sejteni lehetett: a magyar egészségügyben nincs megfelelő mennyiségű szakszemélyzet a kormány által vásárolt lélegeztetőgépek működtetésére.

Azt soha nem titkolták Szijjártóék: túlvásárolták magukat gépekkel. Arra hivatkozva tették ezt, hogy nem lehetett tudni, a rendelt eszközökből mennyi érkezik meg valójában, és mennyire lesz szükség. De a 16 ezer már akkor is soknak tűnt, amikor vették, már csak azért is, mert Orbán Viktor többször elmondta, 6-7000 gép még háborús időkben is elég lenne.

A dolgot persze nehéz egy kis túlvásárlás emlegetésével elintézni, hiszen 300 milliárd forintba kerültek az eszközök, és egy Orbán-kormányhoz sok szálon kötődő kör nagyon is jól járt a rohamtempójú beszerzésekkel.

A most előkerült levélben a Külügyminisztérium arra kéri a külképviseleteket, hogy a fogadó országokkal tárgyaljanak, nem akarnak-e esetleg vásárolni a magyar készletből.

A levélből nem derül ki, mennyi gépet kívánnak eladatni a külképviseletekkel, de korábban kiderült, hogy a gépek feléről, így mintegy 150 milliárd forint értékről van szó. Azt viszont nem tudni, jár-e valamiféle jutalék vagy jutalom az értékesítő munkáért.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus külgazdasági és külügyminisztérium lélegeztetőgép Szijjártó Péter vásárlás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés