Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 5. 19:31

Orosz vakcinával győzné le a járványt Orbán Viktor

Ha lesz is elérhető védőoltás jövő év elején, nem olyan lesz, mint amit sokan reméltek.

Hirdetés

Orbán Viktor október 30-án, a szokásos Kossuth rádiós interjújában azt ígérte, év végére megérkezik Magyarországra a koronavírus elleni vakcina, januárban meg fog kezdődni a lakosság beoltása, áprilisra pedig legyőzzük a járványt.

A bejelentés sokakat reménnyel töltött el, hiszen a hatékony és széles körben elérhető védőoltás ezrek életét mentheti meg. Németországból pedig már hetek óta érkeznek olyan hírek, hogy sikeresek a Pfizer által kifejlesztett vakcina tesztjei és hamarosan elkedzik beoltani vele a lakosságot.

Csakhogy a miniszterelnök nem az átláthatóan fejlesztett, ellenőrzött és szigorú nyugati szabályrendszerben engedélyeztetett oltásokra gondolt pénteken, hanem az orosz vakcinára – aminek a hatékonyságában a szakértők kételkednek, amelynek fejlesztése során nem egyeztettek az Egészségügyi Világszervezettel és amiről nem hoztak nyilvánosságra semmilyen adatot. 

Szijjártó Péter, aki jelenleg koronavírus fertőzéssel gyógyul otthonában, a Facebookon jelentette be, hogy megállapodtak az orosz kormánnyal. Decemberben érkezik az első adag oltás, hogy megkezdődjön a hazai klinikai tesztelés, januárban pedig már nagyobb mennyiséget is szállít majd nekünk Oroszország.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus oltás Oroszország Szijjártó Péter vakcina védőoltás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés