Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi Karácsonyi Hetek: a veszélyhelyzet elvitte Szeged adventi koszorúját, nem lesz gyertyagyújtás a Dugonics téren
Szegeden 2020. november 5. 18:22

Szegedi Karácsonyi Hetek: a veszélyhelyzet elvitte Szeged adventi koszorúját, nem lesz gyertyagyújtás a Dugonics téren

Szomorú döntést kellett meghozniuk a szervezőknek, idén elmarad a koronavírus-járványban a kihirdetett veszélyhelyzet miatt a gyertyagyújtás. De a vásárt szeretnék megtartani, azt továbbra is szervezik.

Hirdetés

„Az egyetem épülete előtt lesz az adventi koszorú” írtuk korábbi cikkünkben, amelyben Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatója mondta el, mi mindenre lehet számítani az idei Szegedi Karácsonyi Heteken.

Azóta kiderült, adventi koszorú, adventi gyertyagyújtás nem lesz a Dugonics téren a rektori hivatal előtt.

Rácz Attila azt mondta, a veszélyhelyzet meghirdetése után még inkább szellősebben kell berendezni a pavilonokkal a Dugonics teret, még több hely kell az árusoknak. Az adventi gyertyagyújtás pedig évről évre az az esemény, amikor nagyon sokan összegyűlnek viszonylag kis helyen, a szociális távolságtartást lehetetlen lenne betartani, hiszen mindenki a lehető legközelebbről szereti figyelni ilyenkor a gyertya lángjának föllobbanását, ezért idén elmaradnak a közös vasárnapi gyertyagyújtások.

Rendre tele volt ilyenkor a Dóm tér a korábbi karácsonyi vásárokon. Ezt így a koronavírus-járványban, a veszélyhelyzet kellős közepén nem lehet megcsinálni (archív fotók: Iványi Aurél)

A Városkép egyébként továbbra is úgy készül, hogy amíg a kormány máshogy nem dönt, megtartják a karácsonyi vásárt.

Ezzel nincsenek is egyedül, sok más megyeszékhelyen lesz karácsonyi vásár, legutóbb Szolnokon hozták meg a döntést arról, megtartják a vásárt.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent Dugonics tér Szegedi Karácsonyi Hetek adventi koszorú gyertyagyújtás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés