Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 4. 20:51

Megtelt a miskolci kórház, másik megyébe viszik a betegeket

Újabb jelek utalnak az egészségügyi ellátórendszer járvány okozta túlterheltségére.

Hirdetés
Hirdetés

A 444.hu értesülései szerint a miskolci kórházban megtelt a koronavírusos betegeknek fenntartott helyek 80 százaléka, ezért az ellátásba bevonták az egri kórházat is.

Nem csak a Heves megyei betegek kerülnek át Egerbe, hanem lakóhelytől függetlenül mindenkit átvisznek.

Mindez az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kialakított eljárásrend alapján történik. Magyarországon kijelöltek öt elsővonalbeli kórházat, akik a koronavírusos betegek ellátásáért felelnek (Miskolc, Ajka, Szekszárd, Kiskunhalas, Nyíregyháza), és előírták, hogy 80 százalékos telítődésnél be kell vonni a másod-, majd harmadvonalas intézményeket is.

Ez azonban azzal jár, hogy a betegek egy része lakóhelyétől távolabb eső kórházakba kerülhet.

Az egészségügyre egyre nagyobb nyomás nehezedik a fertőzések számának emelkedésével, ezt Orbán Viktor is elismerte keddi Facebook videójában. A miniszterelnök elmondta, ő úgy számol, hogy december közepére megtelnek a kórházak – ezzel indokolta a korlátozások szigorítását is.

A túlterheltség jelei azonban már most is mutatkoznak, általánossá vált például, hogy fogorvosokat, szemészeket, pszichiátereket, háziorvosokat kell bevonni a kórházi ellátásba, életkorra való tekintet nélkül.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Eger járványkezelés járványkórház kórház koronavírus Miskolc

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés