Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Indonéz emberek és templomok költöznek a Somogyi-könyvtárba Balogh László kiállításán
Művház 2020. november 4. 18:46

Indonéz emberek és templomok költöznek a Somogyi-könyvtárba Balogh László kiállításán

Képriport
Csütörtöktől látható a Somogyi-könyvtár első emeleti közösségi terében a Balogh László Indonézia ihlette rajzait, akvarelljeit bemutató tárlat. A Deák Ferenc Gimnázium tanára éveket töltött az ázsiai országban, ahol neves művésztanároktól tanulhatott.

Hirdetés

A Somogyi-könyvtár első emeleti közösségi terében havonta megújuló kiállítások várják a látogatókat. Novemberi újdonság a Balogh László Indonézia ihlette rajzait, akvarelljeit bemutató tárlat, amely bepillantást nyújt a szigetvilág mindennapjaiba.

Az alkotásokon megjelenő híres Borodudur, a RaraJonggrang templomok megörökített részleteinek segítségével képzelhetjük el, milyen az élet a trópusi Jáván, vagy az Istenek szigetén, Balin.

Kattintson a fönti képünkre és nézze meg Szabó Luca galériáját!

Balogh László képzőművész a szegedi tanárképző főiskolán diplomázott 1992-ben. Egy évet tanított Ópusztaszeren, majd elnyerte az Indonéz Köztársaság ösztöndíját.

Az ázsiai szigetvilágban a festészet mellett a batikolást technikáit is elsajátíthatta, valamint a művészettörténet mellett az árnyjátékok és a wayangok világát is megismerhette, és természetesen bejárhatta Jáva és Bali szigetének varázslatos tájait.

Tanulmányai befejeztével Indonéziában maradt és családot alapított. Napjainkban a Deák Ferenc Gimnázium tanára.

A Jáva–Bali–Emberek–Templomok című kiállítást december 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők a könyvtár nyitva tartási idejében.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Somogyi-könyvtár Balogh László Indonézia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés