Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 4. 11:35

A szakszervezet szerint magukra maradtak a pedagógusok és közeledik az összeomlás

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt áldatlan állapotok alakultak ki az iskolákban.

Hirdetés

A szakszervezet közleményében azt írta, rengeteg panasz érkezett hozzájuk, amely szerint „az intézményvezetők magukra maradtak a problémával”. Az iskolák nem kaptak tájékoztatást, nem tudják, mit tehetnek, mit tegyenek. Sok helyen annyi kolléga hiányzik a megbetegedések miatt, hogy át kellene térni a digitális oktatásra, azonban erről az intézmények nem dönthetnek saját hatáskörben.

Az oktatás kritikus helyzetben van.

Tömegek betegszenek le, a beígért járványügyi intézkedések elmaradnak. Nincsenek adatok, nincsenek információk. Senki nem tud biztosat azon túl, hogy a kollégák sorra betegszenek meg. Az összeomlás szinte elkerülhetetlen - írta az érdekvédelmi szervezet.

Sorra betegednek le a dolgozók: rengeteg jelzést kaptunk arról, hogy a betegség megjelenése után is még napokig járnak a potenciálisan fertőző osztályok, csoportok az intézményekbe, mielőtt valamilyen intézkedés - ha egyáltalán - megtörténik. Előfordul, hogy olyan diákoknak is be kell járniuk, akinek a testvére bizonyítottan COVID-os - tették hozzá.

A szakszervezet szerint azokon a településeken, ahol megjelent a koronavírus-fertőzés, ott a felső tagozaton és a középiskolákban el kellene rendelni a digitális munkarendet. Az alsó tagozaton, az óvodákban valamint a pedagógiai szakszolgálatoknál pedig biztosítani kellene a kiscsoportos munka tárgyi és személyi feltételeit.

A PDSZ azt is javasolja, hogy a koronavirus.gov.hu oldalon tüntessék fel a fertőzésben érintett intézmények listáját és a fertőzöttek számát. Valamint azt kérik, hogy legalább kéthetente, de igény szerint és random mintavétellel az oktatásban dolgozókat ingyenesen teszteljék.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus oktatás Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés