Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. november 2. 22:11

Így költözött ki a szájsebészeti klinika a II-es kórházból

Egy ott dolgozó tartott „élménybeszámolót”. Semmilyen segítséget nem kaptak, nem kapnak.

Hirdetés

„Szombat reggel 8 óra. Telefon. Költözés. Megint. Újra. Egyedül. Magunkra hagyva. Dühösen, frusztráltan, idegesen, érthetetlenül.”

Így kezdődik az a Facebook-bejegyzés, amelyet az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika egyik dolgozója írt arról, hogyan zajlott a munkahelyének a költözése; majd így folytatja:

„Hogy pontosan miről is van szó? Arról hogy a Covid-járvány közepette fejetlenség uralkodik itt lent az egészségügyben és odafönt a nagypolitikában. Ahelyett hogy mindkét vonalon a várt újabb hullámra előkészültek volna, inkább mindenki a saját pecsenyéjét sütögette. És amikor már nyakig vagyunk a második hullámban, akkor pedig szenvtelenül pakolgatják az eü-dolgozókat ide vagy oda. Most például egy klinikát. Amely tavasszal ugyanezt a költözést végigcsinálta. Egymaga, a benne dolgozók klinika és a betegellátás iránti lojalitásával.

Mert hogy rendszerszintű segítség, az sehol.

Mi kerestük, vettük a dobozokat, hogyha már költözni kell, tudjunk mibe pakolni. Mi cipeltük, toltuk, vonszoltuk a bútorokat A-ból B-be. Mi pakoltuk fel a dobozokat, hogy a szállítók a nagyobb dolgokat el tudják vinni. A kollégák a saját kocsijukkal szállították az eszközeinkkel teli dobozokat, hogy a költözés gyorsabban menjen, mert egyébként ki tudja, mennyi időbe telt volna. Akkor a visszaköltözésnél azt mondtam, hogy nem vagyok hajlandó egy dobozt sem arrébb tenni, mert az a másfél hónap, amíg ment a huzavona a klinikánk további sorsa felől, felőrölte az idegeinket.

  • És most szombat reggel óta újból költözés.
  • És megint szinte nulla segítséggel.
  • És megint mindenki az első szóra bent termett, pakolt, szerezte a dobozokat, húzott-vonott bútorokat, saját autóval, saját költségen fuvarozta az eszközöket a szétszabdalt klinikánk különböző helyen lévő kialakításra váró részlegeibe.

Saját telefonozással próbált itt-ott a társklinikákon segítséget és helyet kérni, hogy biztosítani tudjuk – amennyire csak lehet – a megfelelő háttérinfrastruktúrát, hogy emberhez és gyógyításhoz méltó helyen tudjunk dolgozni. És amint lehet, újból a betegellátásra tudjunk koncentrálni.

Szeretném, ha ez az írás eljutna mindenkihez, aki egy kicsit is lebecsüli az egészségügyi dolgozókat, főleg a járvány és a béremelések idején.

Hogy konkrétan mennyi minden dolog van azon túl, hogy beteget látunk el.

  • Nem látnak bele a rendszer működésébe.
  • Nem ismerik a rendszert még működtető dolgozók valódi elhivatottságát!

Az utóbbi időben nagyon sok negatív kommentet olvasni rólunk, hogy bezzeg kell a pénz, de minden mást meg akarunk tagadni!

Nem, az ésszerű dolgokat nem, de az erőt és a parancsszavakat, az értelmetlen döntéseket nem vagyunk hajlandóak elfogadni! Igen, mi a legvégsőkig fogjuk működtetni a rendszert.

Mert mi működtetjük, és nem az odafönt ülő »úgymond nagy emberek«!

Szóval szeretném elmondani minden kollégámnak, hogy iszonyat jó veletek együtt dolgozni! Büszke vagyok rátok!”

Nyitóképünk a szájsebészeti klinika Facebook-oldaláról való. Nyáron, a visszaköltözéskor készült. Akkor is hozni-vinni kellett mindent, ezt a képet is. Most újfent le kellett akasztani a falról...

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika II-es kórház járvány költözés koronavírus pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés