Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nem győzi a mentőszolgálat, önkéntes egyetemistákat toboroz a koronavírus elleni küzdelemhez a Szegedi Tudományegyetem
Szegeden 2020. november 2. 12:42

Nem győzi a mentőszolgálat, önkéntes egyetemistákat toboroz a koronavírus elleni küzdelemhez a Szegedi Tudományegyetem

Már nem csupán orvostanhallgatókat, „bármely” szakos egyetemistákat is keresnek „a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység adminisztrációjának és logisztikájának támogatására”.

Hirdetés

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata kapta meg azt a levelet, amit Dr. Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke és az Állam- és Jogtudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a Bartók Béla Művészeti Kar, a Mezőgazdasági Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, a Mérnöki Kar, a Gazdaságtudományi Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar dékánja jegyez. A levélben 

  • gépjárművezetés (B kategória)
  • űrlapkitöltés, adatrögzítés, adatellenőrzés
  • szűréssel kapcsolatos egyéb ügyintézés.

Jelentkezni a Modulo rendszerén keresztül lehet.

A levélből kiderül, hogy a Mentőszolgálat gyakorlatilag nem győzi a tesztelést, mivel naponta már 8000 embertől kell mintát venni. Eddig ezt egyik állami szerv sem volt hajlandó így elismerni.

 

Egészen pontosan azt írják: „A COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük”.

A Szegedi Tudományegyetem vezetése azt ígéri, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az önkéntes segítői tevékenységre jelentkező hallgatók a tanulmányaikat az eredeti féléves tanrend szerint időben folytassák és be is fejezhessék. A hallgatók távollétüket az Országos Mentőszolgálat igazolásával tudják igazolni.

„A jelentkezés önkéntes, ugyanakkor kérjük, fontolják meg, hogy valamennyiünk egészségének megőrzése érdekében mekkora jelentőséggel bír, ha a Szegedi Tudományegyetem hallgatói minél nagyobb számban vesznek részt a védekezésben” – olvasható a levél végén.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járványkezelés koronavírus önkéntes segítség Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés