Művház 2020. október 31. 14:37

Tök jó nap: Gréta madárijesztőként nyerte meg a tápéi jelmezversenyt

Tök jó nap! volt a pénteki a Heller Ödön Művelődési Házban. Faragtak, piacoltak, és jelmezbe öltöztek a gyerekek.

Hirdetés

A péntek délutáni program azzal kezdődött, hogy a művelődési ház előcsarnokában húsz formás tököt osztottak ki ingyen, itt aztán a kicsik és a nagyok együtt vághattak szemet, orrot, szájat a tököknek, így formálva szebbnél-szebb lámpásokká azokat. Az elkészült tökös alkotásokat a művelődési ház dolgozói zsűrizték, a gyerekek természetesen ajándékot is kaptak.

Aki a tökfaragásban megéhezett és megszomjazott, az udvaron nyílt Kézből-Kézbe Kispiacon kóstolgathatta a finomságokat, de a látogatókat zsíros kenyérrel, sült tökkel, teával, forralt borral és kreatív, vicces gyümölcsökkel is várták.

A program fénypontja a jelmezverseny volt, amire 22 gyerek nevezett jobbnál-jobb jelmezekkel. Az első helyezést Alrutz Gréta érdemelte ki, aki madárijesztőnek öltözött. A háromtagú zsűri egyöntetűen az ő jelmezét értékelte a legötletesebbnek. A versenyzők a jelmezeikért díjakat kaptak, az első két helyezett egy-egy tököt formáló tortát vihetett haza.

A Tök jó napra kilátogató Szécsényi Rózsa alpolgármester meg is jgyezte: ennyi „félelmetes” vendéget még nem látott a Heller Ödön Művelődési Házban.

A jelmezverseny után táncház várta a látogatókat, Patyi Zsófia vezetésével lehetett ismerkedni néptáncokkal.

Ilyen félelmetes vendégek voltak a tápéi Tök jó napon

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Heller Ödön Művelődési Ház Tápé tökfaragás