Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 31. 10:55

Koronavírus: közel négyezer új fertőzött, nagyon sokan meghaltak egy nap alatt

Orbán Viktor szerint januártól áprilisig legyőzzük a koronavírust, de mostanság egyelőre napi 40-50 ember hal.

Hirdetés

Az elmúlt 24 órában 3908 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 75 ezer 321 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1750 főre emelkedett, 19 ezer 32-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 54 ezer 539 fő. 

Összesen 4048 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 281-en vannak lélegeztetőgépen – írja a kormányzati tájékoztató oldal.

A koronavirus.gov.hu hozzáteszi: jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.  November 2. hétfőtől pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. A kórházak fel vannak készülve a fokozott terhelésre,  minden kórházi ellátást igénylő betegnek jut kórházi ágy és ellátás.

Csongrád-Csanád megye: 185-tel több fertőzött

A legtöbb fertőzöttet továbbra is Budapesten tartják nyilván, ott 20 ezer 231 főről tudnak. Pest megyében 9276, Győr-Moson-Sopron megyében 4797 fő, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 4836 fő, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3961 fő az összes fertőzött száma. Csongrád-Csanád megyében 3413 fő koronavírusos. A legkevésbé fertőzött megye Tolna, ahol 773 főről tudnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halálozás járvány koronavírus operatív törzs statisztika
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés