Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Ezek szerint olyan jól áll a magyar egészségügy szakemberekkel, hogy Szlovákiába is küld közülük az Orbán-kormány
Túl a városon 2020. október 31. 10:42

Ezek szerint olyan jól áll a magyar egészségügy szakemberekkel, hogy Szlovákiába is küld közülük az Orbán-kormány

Miközben Magyarországon 200 egyetemi hallgatót vesznek fel koronavírus-tesztelésre, addig 200 egészségügyi dolgozót küld a kormány Szlovákiába.

Hirdetés

Az Orbán-kormány rendszeresen eljátssza, hogy Magyarország erős, büszke ország, futja itt pénz mindenre is: stadionokra, úszó Európa-bajnokságra, futná olimpiára, ha úgy akarnánk. Most épp arra is futja egészségügyi erőforrásból, hogy Szlovákiába irányítsanak 200 egészségügyi dolgozót. Természetesen nem a szomszédos ország segítése a probléma, hanem az, hogy

a 444.hu számolt be arról:

Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter azért lelkendezik a Twitteren, mert ők bár csak 50 embert kértek, 200-at kaptak a koronavírus elleni küzdelemre. 

Thank you Péter #Szijjártó! Asking for 50 and sending 200. Many thanks to #Hungary for sending 200 paramedics for nation wide #COVID19 testing in. Hungarian medical personnel will be located in regions of Komárno, Levice, Nitra & Trebišov. #Neighborhoodmatters

— Ivan Korcok (@IvanKorcok) October 30, 2020

Az ugyani, hogy az Orbán-kormány négyszer annyi embert küld, mint amennyit kértek, már magyarázatra szolgálna, hiszen,

ha az emberi erőforrást értéknek tekintjük, márpedig annak tekintjük, akkor itt minimum a „hűtlen kezelés” gyanúja merül föl.

Azt is lehet már tudni, hogy a 200 magyar egészségügyis szakember Léván, Komáromban, Nyitrán és Tőketerebesen dolgoznak majd.

A Magyar Orvosi Kamara többször is felhívta a kormány figyelmét az egészségügyi ellátórendszer túlterheltségére, és azt is szeretnék elérni, hogy a tesztelésre toborzott egyetemi hallgatók kapjanak fizetést a munkájukért, ne csak a tanulmányi idejükbe számítsák a kiküldetést, hiszen a koronavírustesztek elvégzésétől senki nem lesz jobb belgyógyász, mellkassebész vagy akár szemész.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy járvány járványkezelés Kásler Miklós koronavírus Magyar Orvosi Kamara Orbán Viktor Szijjártó Péter Szlovákia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés