Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Vitamin-nap a Centerkében: szeretetalmákat vitt a szegedi képviselő a rászorulóknak
Szegeden 2020. október 30. 16:45

Vitamin-nap a Centerkében: szeretetalmákat vitt a szegedi képviselő a rászorulóknak

Képriport
A rászorulók őszi vitaminhiányán igyekezett enyhíteni adományával Kovács Tamás, alsóvárosi önkormányzati képviselő. A szeretetcsomagokat ma délelőtt osztották ki a Centerke Adományközpontban. Háromszáz család részesült belőle.

Hirdetés

Hazai termelőktől vásárolt, ropogós almákat osztottak ki rászoruló családoknak ma a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományozó központjában. A több száz kiló alma beszerzéséhez és szétosztásához Kovács Tamás önkormányzati képviselő is hozzájárult.

A képviselői alapjából vásárolt gyümölcs mellé száraztésztákat is hozott a rászorulóknak a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány jóvoltából. A mátrixosok pedig egy másik akciójuk segítségével néhány tábla csokit is tettek minden csomagba az egészséges életmódot elősegítő almák mellé.

Háromszáz családot hívott meg ma a szeretetcsomagok kiosztására az alapítvány. A rászorulók listáját a szociális ellátórendszer, a védőnői hálózat és a gyermekjóléti szolgálat segítségével állították össze.

A nyitó képre kattintva nézze meg Iványi Aurél képeit

Elsősorban nagycsaládosok, idős, egyedülálló emberek őszi vitaminszükségletét sikerült így átmenetileg kielégíteniük.

A járvány időszakában ugyanis a vitaminban és energiában gazdag élelmiszer segíti a hátrányos helyzetben lévőket az egészség megtartásában.

– A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél is több adománycsomagot juttat el hátrányos helyzetű emberekhez. Ez a mostani mennyiség sajnos, csak csepp a tengerben, hiszen az élelmiszer adomány mindig nagy segítség a nélkülözők életének megkönnyítéséhez – mondta Rácz Anett, az alapítvány elnöke.

Megtudtuk, az elmúlt hónapokban – a járvány megjelenése nyomán – egyre több rászoruló kért segítséget az alapítványtól, miközben a felajánlók száma érdemben nem változott.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány alma Centerke Adományozó Központ képviselő Mátrix Alapítvány Kovács Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés