Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. október 30. 13:16

Egyetemes derbire készül a Szedeák

Szombaton este 19.15-től játszik bajnokit a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata.

Hirdetés

A szegediek ellenfele az derbin a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club, a DEAC lesz. A mérkőzés rangját jelzi, hogy a Duna World (M4Sport+) is műsorára tűzi.

A csapatok egyetemi kötődése mellett további pikantériát ad a meccsnek, hogy a DEAC másodedzője az az Andjelko Mandics, aki korábban két és fél éven át a Szedeákot irányította, és most először tér vissza ellenfélként az újszegedi sportcsarnokba.

Kiválóan indította az új szezont a Szedeák, amely első öt találkozójából négyet is megnyert és csak a 2019-es bajnok, a Falco otthonában szenvedett kétpontos, hosszabbításos vereséget. Szrecsko Szekulovics csapata azonban a megnyert meccsek számát illetően biztosan listavezető az élvonalban, az aktuális ellenfél Debrecen pedig két győzelemmel és egy vereséggel áll.

A szegediek kedden nagy csatában gyűrték le hazai pályán az Oroszlányt, ám az örömük mégsem lehetett felhőtlen, mivel az utolsó másodpercekben a szerb légiós, Djordje Dzseletovics térdsérülést szenvedett. Az orvosi vizsgálatok alapján azóta kiderült, a 27 éves erőcsatár sérülése korántsem olyan súlyos, mint amilyennek az első pillanatban tűnt, ám Dzseletovics szereplése a szombati rangadón így is erősen kérdéses.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DEAC kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés