Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 30. 12:42

Változást követelnek az orvosok, levében cáfolják a kormány állításait

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke aláírásával ellátott, kemény hangvételű levelet Pintér Sándornak címezték.

Hirdetés

A levélben kiemelik, hogy az orvostársadalom elfogadhatatlannak tartja az új egészségügyi törvényt, ezt támasztják alá a saját felmérésük eredményei is, amelyekről korábban mi is beszámoltunk.

Egyértelműen cáfolják, hogy a kormány bevonta volna a kamarát az egészségügyi törvény és az ahhoz kapcsolódó végrehajtási rendeletek megalkotásába.

Abban is kételkednek, hogy a jövőben ki lesz kérve a véleményük, ugyanis értesüléseik szerint a kérdéses rendeletek már gyakorlatilag készen vannak. Azt kérik Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy ha valóban sor kerül egyeztetésekre, akkor még a hét végéig tájékoztassa őket azok módjáról. Hangsúlyozzák, a kormány eddigi hozzáállását nem tekintik korrekt partneri együttműködésnek.

A levélben felhívják a figyelmet az egészségügyben uralkodó áldatlan állapotokra: kritikus állapotú koronavírusos betegeket szemészek, pszichiáterek és fogorvosok látnak el a szakemberhiány miatt, a háziorvosi és fogorvosi alapellátás helyezete pedig még mindig megoldatlan.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége szerint az eddigi intézkedések méltatlan helyzetbe hozták a magyar orvosokat és veszélyzetetik a biztonságos betegellátást. Ezért felszólítják a kormányt, hogy korrigálja az elfogadott egészségügyi törvényt és a döntésbe vonja be a szakmai szervezeteket is.

A Magyar Orvosi Kamara levelét itt olvashatja el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy járványkezelés Kincses Gyula Magyar Orvosi Kamara orvosbér Pintér Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés