Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 30. 08:43

Iványi Gábor: Orbán személyes hadjáratot folytat ellenem

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője az Euronewsnak nyilatkozott az egyesülete helyzetéről.

Hirdetés

2021-től a kormány elveszi tőlük az eddig folyósított kiegészítő támogatást is, ezért most nagy bizonytalanságban készülnek a téli hidegre. A testvérközösség azt követően került nehéz anyagi helyzetbe, hogy 2011-ben a parlament Fideszes többsége megvonta tőlük az egyházi státuszt. A döntést később a strasbourgi bíróság jogellenesnek ítélte, de Iványiék nem kapták vissza a rangjukat. Mint a lelkész elmondta:

„Az elmúlt tíz évben nem az ő jogaik korlátozódtak, hanem kizárólag a mieink, amikben a tőlük átvállalt, az államtól átvállalt feladatokat akartuk tisztességesen elvégezni.”

Az állam a bírósági döntésnek megfelelően kártérítést fizetett a szervezetnek, de az összeg nem elég a mélyszegénységben élő diákokat segítő intézmények fenntartására. A lelkész korábban elmondta, a kártérítés amit kaptak csak arra volt elég, hogy a jogellenes döntés miatt felhalmozott adósságukat kifizessék belőle. Nemrég az egyik épületükben a Nemzeti Közművek munkatársai tartozás miatt a gázórákat is megpróbálták leszerelni.

„Miért ne lehetne az perspektíva és az vágy, hogy ez az országot felemeljem, gazdaggá tegyem anyagilag és szellemileg, ahelyett hogy kirabolom és lenullázom.” - fogalmazott Iványi.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Iványi Gábor Magyar Evangéliumi Testvérközösség Strasbourg egyház Orbán Viktor vallás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés