Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Több, mint kétszer annyi influenzaoltás kellene, mint amennyit a kormány vásárolt
Szegeden 2020. október 29. 19:48 Forrás: Szeged Televízió

Több, mint kétszer annyi influenzaoltás kellene, mint amennyit a kormány vásárolt

Csak a háromkomponensű influenza elleni védőoltást kaphatják meg a felnőttek, de azt is, csak ha szerencséjük van. Ugyanis nagyon fogy a háziorvosok készlete, van akinél háromszor annyian kérik az oltást, mint a korábbi években.

Hirdetés

Kass Ferenc házi- és üzemorvos is megerősíti kollégái tapasztalatait, miszerint alig van náluk elérhető influenza elleni védőoltás. Pedig igény van rá, az elmúlt tíz napban több mint háromszáz embert oltott be, ez háromszorosa a korábbi évek átlagának. Csak a háromkomponensű vakcinát kapták meg, ami ugyan valóban hatásos, de nem olyan jó minőségű, mint a négykomponensű. Az oltóanyagokat október elejére várták, de végül csak 16-án jutott el a háziorvosokhoz.

A háziorvos szerint pénteken adhatnak le újabb igényeket a gyorsan fogyó vakcinákra, akkor derül ki, kaphatnak-e és mikor további ellátmányt.

Az operatív törzs szerint viszont van elég vakcina és mindenki megkaphatja azt ingyenesen. A kormány egyébként idén is csak a korábbi években szokásos 1,3 millió védőoltást vásárolt a gyártóktól, azonban egyes becslések szerint a jelenlegi érdeklődést látva, akár 3-4 millióra is szükség lenne.

Nézze meg a Szegedi Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: influenza influenzajárvány Szeged Televízió védőoltás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés