Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 29. 17:02

Az MSZP érdeklődik: van elég influenza elleni védőoltás vagy nincs?

A párt közleményben teszi fel kérdéseit, amelyek egyáltalán nem költőiek, sőt, jogosak, de érdemi válaszokat valószínűleg nem kapnak majd.

Hirdetés

Íme a közlemény, szó szerint:

„A fideszes politikusok szeretik azt hangsúlyozni, hogy a nyarat a járvány második hullámára való felkészüléssel töltötték. A második hullám már itt van, de a felkészültségnek a jelei nem láthatók, ezért itt az ideje, hogy számot adjanak arról, hogy mégis mit csináltak és megválaszolják a tisztázatlan kérdéseket.

  • Mi alapján döntöttek úgy, hogy idén is ugyanannyi mennyiségű influenza elleni védőoltás rendelnek, mint a korábbi években? Előre felmérték az igényeket?
  • Milyen lépéseket tettek további vakcinák beszerzésére? Mikor született erről döntés?
  • Kiktől rendeltek még és mikor érkeznek meg az utólagos rendelések?

Ha ezekre a kérdésekre nem képesek egyértelmű válaszokat adni azzal azt erősítik meg, hogy csak politikai kampánycélokból, sietve, kapkodva találták ki a mindenki számára ingyenes védőoltást úgy, hogy a szükséges feltételeket nem biztosították hozzá.

A járványkezelés azonban szakmai és nem pedig politikai kérdés. Reméljük, hogy ezt minél hamarabb felismeri a Fidesz és maga Orbán Viktor is, és akkor a pillanatnyi politikai érdekek mentén hozott döntéseket végre felválthatják a megfelelő szakmai intézkedések.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: influenza influenzajárvány járvány MSZP védőoltás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés