Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 29. 13:54

Elkészült az Algyői úti csomópont, bekapcsolják a jelzőlámpákat

Október 30-án, pénteken 19 órakor bekapcsolják a jelzőlámpákat az átépített Algyői úti csomópontban, attól kezdve folyamatosan ezek irányítják a forgalmat.

Hirdetés

A végéhez közeledik az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca forgalmas csomópontjának átépítése, csak kiegészítő munkák vannak hátra. Elkészült a korszerű jelzőlámparendszer, ami kamerákkal figyeli a forgalmat, és annak alakulásától függően irányítja a közlekedést. A vakokat és gyengénlátókat pedig szöveges instrukciók segítik innentől kezdve az átkelésben. A beruházás a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem című, TOP-6.4.1-16-SG1-2018-00002 azonosító számú projektben valósult meg európai uniós és önkormányzati forrásból.

A jelzőlámpák október 30-án, pénteken 19 órától fognak működni.

Ezután nem kell majd az autósoknak hosszú perceket várniuk arra, hogy a mellékutcákból kihajtsanak az Algyői útra. A gyalogosok és a kerékpárosok pedig biztonságosan tudnak átkelni a főúton. A 47-esen új jelzőlámpás átkelőhelyet alakítottak ki a régihez közel, a Diadal utca torkolatának másik oldalán. Ezenkívül a szervizúton, a Diadal, a Baktói és a Ladvánszky utcán is van jelzőlámpás átkelőhely.

A csomópont elkészültével a forgalmi rend is több helyen megváltozott, emiatt az önkormányzat kéri a közlekedők fokozott figyelmét!

  • Fontos változás, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba torkollik, szemben a Diadal utcával.
  • Az is a fejlesztés eredménye, hogy az Algyői útról a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok előnyben részesülnek.
  • A városból kifelé hajtva nem lehet balra kanyarodni a Baktói utcába – oda csak szemből, a Diadal utcából, illetve Algyő felől, a 47-esről jobbra, kis ívben kanyarodva lehet behajtani.
  • A Diadal utca torkolatán áthaladó szervizútról pedig ezentúl tilos kikanyarodni a főútra.
  • A főútról külön sávból lehet balra kanyarodni a Diadal utcába.

Videónk is van! Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Algyői út autó Baktó felújítás forgalom jelzőlámpa közlekedés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés