Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Jogi lépéseket fontolgat a Pick Szeged elnöke az Európai Kézilabda-szövetség ellen
Ziccer 2020. október 29. 07:12

Jogi lépéseket fontolgat a Pick Szeged elnöke az Európai Kézilabda-szövetség ellen

Legalább kilencen betegedtek meg a múlt heti breszti meccs következményeként, Szűcs Ernő Péter szerint a szövetség felelős a helyzetért.

Hirdetés

Múlt héten a fehérorosz Meskov Breszt otthonában 26–24-re kapott ki a Mol-Pick Szeged a férfi kézi BL-ben. Azonban a vereségnél is súlyosabb következménye lett a mérkőzésnek, ugyanis a csapat hazatérése után kiderült, három játékosunk is koronavírusos lett – derült ki a Nemzeti Sport Szűcs Ernő elnökkel készített interjújában.

A meccs előtti napon már kiderült, hogy a Meskov Breszt több játékosa is fertőzött, az EHF azonban vonakodott lemondani a meccset. PCR tesztet végeztettek a fehérorosz játékosokon, amelynek eredményét pályára lépés előtt két órával kapta csak kézhez a magyar fél. Mint utólag kiderült, nem kellett volna készpénznek venni a negatív eredményt és az elnök szerint semmiképp sem szabadott volna arra kötelezni a csapatot, hogy megmérkőzzön a múlt héten.

"Folyamatosan tiltakoztunk, hangsúlyoztuk, hogy ez így nagyon veszélyes, nemcsak egészségileg, sportszakmailag, de gazdaságilag is. Az európai szövetség azonban hajthatatlan volt. Úgy érzem, most is az történt, ami nagyon sok esetben: a pénz felülírta a józan észt."

– mondta el Szűcs Ernő Péter. Úgy véli, nem maradhat el a felelősségre vonás, mert itt mások egészségét veszélyeztették. Jogi lépéseket fontolgatnak, de a versenysorozatból nem tervez visszalépni a csapat. Javaslatokat is tesznek a jövőre nézve a szövetségnek:

  • Ellenőr felügyelje a PCR mintavételt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség procedúrájához hasonlóan.
  • Ha egy klub a Breszthez hasonlóan elmulasztja a kötelezettségeit ezzel kapcsolatban, akkor lépjen fel a szövetség vele szemben a legszigorúbb eszközökkel.

Szűcs az interjú végén arról is beszélt, hogy szekptikus az egyiptomi világbajnokság megrendezésével kapcsolatban. A jegyértékesítés még mindig nem kezdődött meg, a járvány miatt elmarad az olimpia, de várhatóan a női EB is, és szerinte a fél szezont kihagyó játékosokat sem kellene belehajszolni, hogy három naponta meccset játszanak. Mint mondta:

Nem arra kellene összpontosítani, hogy előbb mindenki meggyógyuljon, nyerje vissza az erejét, játsszon a saját klubjában? Az emberek nem érzik át, mekkora a baj. Ez azokra is igaz, akik közösségben, zárt térben nem viselnek maszkot.

Szűcs Ernő Péter a Szeged Televíziónak is nyilatkozott az ügyről:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BGK Meskov Breszt Egyiptom férfi kézilabda koronavírus koronavírus-teszt MOL-Pick Szeged világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés