Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 28. 19:38 Forrás: MTI

Nincsenek biztonságban azok sem, akik egyszer már átestek a koronavíruson

Aki már átesett a koronavíruson, annak sincs oka megnyugodni, a legfrisebb kutatások szerint ugyanis a gyógyult betegek viszonylag gyorsan elveszítik az immunitást - írja az MTI.

Hirdetés

Az Imperial College London kutatóinak mérései alapján a pozitív ellenanyagtesztet produkáló emberek száma 26 százalékkal csökkent június és szeptember között Nagy-Britanniában. A június vége és július eleje közötti időszakban lezajlott első teszteléskor 1000 emberből nagyjából 60-nál észleltek antitesteket. A szeptemberi második körben azonban már csak 1000-ből 44-nél embernél. 

Tehát akik felgyógyultak, azok rövid idő után újra megfertőződhetnek, ezért nekik is minden esetben be kell tartaniuk a vírus elleni védekezés szabályait.

Szerencsére nagyon kevés egyelőre az újrafertőzött beteg, a kutatók szerint ennek az az oka, hogy a védettség csak az első hullám végét követően kezdett el csökkenni.

A szakemberek szerint a második fertőzés enyhébb lehet az elsőnél, még ha az immunitás csökkent is, mivel a szervezetnek kell, hogy legyen egy "immunemléke" a vírussal való első találkozásról, és tudnia kell, hogyan védekezzen ellene.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fertőzés járvány koronavírus kutatás pandémia
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés