Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 28. 17:46

100 millió euróért vesz teszteket Brüsszel a tagállamoknak

Ursula von der Leyen bejelentette, újabb intézkedésekkel segíti a bizottság az Európai Unió országait a koronavírus elleni védekezésben.

Hirdetés

Az Európai Bizottság elnöke több kiegészítő intézkedést jelentett be szerdán.

  • A tagállamok 100 millió eurós (mintegy 36 milliárd forintos) segítséget kapnak az EU sürgősségi alapjából a koronavírus fertőzés kimutatására alkalmas antigén gyorstesztek beszerzésére.
  • Meghosszabbítják az EU-n kívüli országokból származó orvostechnikai eszközök behozatalára vonatkozó vámok és hozzáadott értékadók ideiglenes felfüggesztését, hogy a tagállamok könnyebben tudják beszerezni ezeket a termékeket.
  • Azt javasolta, hogy a tagállamok terjesszék ki a víruskövető applikációk használatát. Kiemelte, hogy Olaszország, Németország és Írország már össze is kapcsolta a saját rendszereit a vírus nemzetközi terjedésének hatékonyabb nyomonkövetése érdekében.
  • Azt is tanácsolta, hogy a belső határokat érintő utazási korlátozásokat oldják fel a kormányok, ehhez rendelkezésre áll egy a tagállamok által elfogadott útmutató.

Az elnök tanácsadója, Peter Piot professzor elmondta, hogy jelenleg 11 oltás van a klinikai tesztelés szakaszában és várhatóan év végére már tudni fogjuk, hogy ezek közül melyik hatékony a koronavírus ellen.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: applikáció Európai Bizottság Európai Unió koronavírus-teszt uniós támogatás Ursula von der Leyen
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés