• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kiesett a Magyar Kupából a Szeged: III. Kerületi TVE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia: 2–1 (1–1)
Ziccer 2020. október 28. 15:31

Kiesett a Magyar Kupából a Szeged: III. Kerületi TVE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia: 2–1 (1–1)

Remilivel nem bírtak a püspöki csapat játékosai, így a harmadosztályú óbudai csapat jutott a legjobb 64 közé a Magyar Kupában.

Hirdetés

III. Kerület TVE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–1 (1–1)
MOL Magyar Kupa 7. forduló, Budapest, III. kerületi Torna és Vívó Egylet Stadion, vezette: Szőts Gergely, asszisztensek: Horváth Zoltán, Halmai Kristóf.
III. Kerület TVE: Steer Bence – Szalai, Erdei, Németh – Bori, Opavszky – Kokenszky, Tamási, Daróczi (Rajczi, 75.) – Remili, Rabatin. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Pejovics, Kárász, Deák (Szilvási 46.), Takács T. (Dobos, 71.) – Moga, Oláh (Simon, 71.), Rózsahegyi, Gréczi – Gajdos, Grumics (Varga, 71.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerzők: Kokenszki (21.), Remili (52.) illetve Gajdos (27.).
Sárga lap: Erdei (29.), Rabatin (73.), Szalai (91.) illetve Kárász (62.).

Több volt NB I-es játékossal állt fel a harmadosztályt nyugati csoportját toronymagasan vezető III. Kerületi TVE, de ettől függetlenül a szegedieknek illett volna továbbjutni a kupában. A hazaiaknál Remilit nehezen tudták tartani a mieink, az Újpest egykori játékosa többször is megtréfálta a szegedi védőket. A szegedi gól legalább gyönyörű volt.

A 20. percben Remili hozta föl a labdát, Daróczihoz passzolt, aki a közben megérkező Remilinek készítette le a bal szélen. Az NB I-es tapasztalattal rendelkező algír-magyar támadó középpályás becsapta Kárászt, beadta a labdát, ami kipattant Takácsról, pont Kokenszky Norbert elé, aki nem hibázott. Ejj, ha ezt Grosics Gyula látta volna... 1-0.

De Gajdos egyenlített a 27. percben, méghozzá egy olyan góllal, amire – legyünk igazságosak – Puskás Ferenc is csettintene. A jobb szélen jutottak bedobáshoz a szegediek, a behajított labda Takács mellett elszállt, Szalai kivágta, de a III. Kerület kapujától 20 méterre leeső lasztit Gajdos gyönyörű mozdulattal, kapásból visszarúgta a jobb alsóba. Ritkán látható, szép gól! 1-1.

A 37. percben szegedi szögletet követően kontrával lóghattak meg az óbudaiak, 2 az 1 ellen vezethették a labdát Takács kapuja felé, Remili viszont rossz, lassú labdát kapott, így nem tudott kiugrani, Gréczi utolérte, megzavarta, így lőni sem tudott.

Szegedi lehetőség a 39. percben: Gréczi Márton szögletét megcsúsztatta egy szegedi, de a hazaiak kifejelték, épp Rózsahegyi elé, aki gajdosi ügyességgel kapásból bombázta vissza a labdát, de védett a kapus.

Gréczi kapott remek labdát Oláh Gergőtől a 44. percben a III. Kerületi TVE 16-osánál. A csatár nem tudta jól átvenni, de kapu felé fordult, lövés helyett azonban megindult a kapu felé, egy hazai védő viszont elé lépett. Az eset a vonalon, vagy az előtt történt, viszont a játékvezető szerint az óbudai bekk nem érte el a szegedi támadó lábát. Se 11-est nem kapott a Grosics, se Gréczi sárgát műesésért. Érdekes ítélet.

A 45. percben Remili passzából születhetett volna hazai gól, de a lövést Moga blokkolta. A kontrából a szegediek veszélyeztethettek volna, de tisztázott a védelem.

Deák István helyett Szilvási Péter állt a szünetben a védelembe.

Az 50. percben újabb gyanús jelenet a III. Kerület 16-osánál, Takács fűzte be Erdeit, aki estében becsúszva próbált szerelni a vonal előtt. Nehezen volt látható, hogy a védő a szegedi lábát találta el előbb, vagy a labdát, de a laszti mozgásából következtetve elképzelhető, hogy lábat ért Erdei. Azt, hogy a labdát esetleg nem rúgta-e rá Takács lábára, nem lehetett megmondani, mindenesetre a játékszer nem a becsúszással ellentétes irányba gurult tovább. A játékvezető szerint ez utóbbi történt: a védő szerelt. Higgyünk neki.

Megszerezte a vezetést az óbudai csapat az 52. percben. Egy ívelt labdát középre tett a hazai jobbszélső Daróczi, érkezett Remili, aki csinált egy visszahúzós cselt a 16-oson belül, majd ballal a bal alsóba gurított, 2-1.

Gréczi majdnem válaszolt az 54. percben: szép labdával lépett el a védőtől, csinált egy cselt Erdei mellett, majd kissé kisodródva 12 méterről a kapura zúdította a labdát, te Steer Bence hárított. 

Rózsahegyi megpattanó lövése majdnem betáncolt az óbudai kapu bal alsó sarkába. A kapus csak nézte, ahogy mellé megy a labda.

Szép összjáték a szegedi 16-os előtt, Remili sarkazta a labdát Rabatin Richárdnak, aki visszatette lövésre, de rátartottak a lábára a mieink, így a lövés mellé ment. Járt viszont a szabadrúgás 21 méterről. A szabadrúgást Tamási a 63. percben a sorfalba lőtte, szöglet lett végül.

Pontosan ugyanolyan eset történt 1 perccel később, Pajovics lábára tartottak rá egy felszabadításkor az óbudaiak, de a játékvezető nem fújt.

Gréczi a 72. percben kiegyenlíthetett volna, ehhez csak egy jó labdaátvétel hiányzott, mert 11 méterről, középről, védők nélkül lőhetett volna kapura.

Dobos Áront vágták fel a 73. percben, nem fújt a játékvezető. A sokadik véleményes helyzetben sem szólalt meg a bíró sípja.

Dobos bombázott egy beadást a bal oldalon egy hazai védőbe a 82. percben, akinek a kezét is érintette a labda, de eléggé úgy tűnt, hogy a teste előtt volt a karja Szalai Vilmosnak, a bíró nem fújt 11-est.

Szalai Vilmos egy esernyőcsellel próbált indulni, de Kárász tisztázott utolsó emberként a 86. percben.

A 87. percben Remili adta be a labdát a jobb szélen az alapvonal közeléből, az érkező hazai támadó azonban a szegedi védőbe bombázott. A kipattanót Szalai Vilmos lőtte csúnyán fölé.

A végén még egy hatalmas helyzetet kihagyott a III. Kerület, a labda már túl volt Takács kapuson, Kokenszky azonban visszavette a bal lábára, hátragurított Remilinek, aki a bal kapufa mellé gurított, de nem az alumínium gólt érő oldalán.

A  végeredmény csalódás, már csak azért is, mert az utóbbi időben egész jól játszott a püspöki csapat, nyerni kellett volna még idegenben is.

Itt lehet megnézni a meccset és a gólokat:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi labdarúgás magyar kupa Szeged-Csanád Grosics Akadémia