Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • 465 millióval támogatja a kormány az egyházi felsőoktatást, kap belőle a szegedi Gál Ferenc Egyetem is, hogy bírja a plusz terheket
Szegeden 2020. október 28. 11:08

465 millióval támogatja a kormány az egyházi felsőoktatást, kap belőle a szegedi Gál Ferenc Egyetem is, hogy bírja a plusz terheket

„Az állami felsőoktatási intézmények szervezeti egységeinek átvétele miatt” kap többletforrást a püspökséghez tartozó egyetem is.

Hirdetés

Nem a Szegedi Tudományegyetemhez tartozó szervezeti egységek átvételére kapott többszáz millió forintnyi költségvetési forrást a Gál Ferenc Egyetem. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszukból kiderült, a támogatást az elmúlt hat év során más szervezetektől átvett karok miatt kapja az intézmény:

A Kormány 1696/2020. (X.27) Korm. határozata a Gál Ferenc Egyetem által a Szent István Egyetemtől (SZIE) 2014-ben átvett Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar szarvasi telephelyű Pedagógia Intézet, a SZIE-től 2017-ben átvett Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar gyulai telephelyű Egészségtudományi Intézet, valamint a SZIE-től 2018-ban átvett Agrár- és Gazdaságtudományi Kar békéscsabai telephelyű Gazdasági Campus működtetéséhez biztosít forrást.   

Korábban írtuk:

464 millió 924 ezer 327 forint.

Ennyi többletforrást biztosít a kormány azért, hogy többek között a Gál Ferenc Egyetemnek legyen ereje arra, hogy szervezeti egységeket vehessen át állami felsőoktatási intézményektől.

A Gál Ferenc Egyetem fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Ezt az intézményt akarja plusz feladatokkal megbízni a kormány.

  • Szegeden van egy állami fenntartású egyetem. Ez az állami fenntartású egyetem július 20-án kiad egy egységességről szóló állásfoglalást.
    Rovó László rektor ekkor azt is nyilatkozza honlapunknak, túldimenzionált az egész kérdés, már az egyetem esetleges szétválasztása.

  • Majd ezek után olyan kardinális kérdésekkel is elkezd foglalkozni az SZTE szenátusa, mint az egyetem átnevezése.

Keressük a Gál Ferenc Egyetemet, kíváncsiak vagyunk, milyen többletterheik lehetnek, milyen szervezeti egységeket kell átvenniük. Bízunk a mihamarabbi válaszaikban.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felsőoktatás Magyar Közlöny Szegedi Tudományegyetem SZTE Gál Ferenc Egyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés