Hirdetés
Szegeden 2020. október 27. 18:38

Száz számítógépre pályázhatnak hátrányos helyzetű családok

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány felzárkóztató, és tehetséggondozó programjában száz számítógépet adományoz hátrányos helyzetű családoknak karácsony előtt.

Hirdetés

Az eszközökre november 22-éig várják a pályázatokat e-mailben, és postai úton. Idén egy céges felajánlásnak köszönhetően száz használt, de jó állapotú számítógépet szeretne a Mosolykommandó adományozni olyan családoknak, ahol legalább egy általános iskolás tanuló gyermek él. A pályázat egyetlen feltétele, hogy a tanuló legutolsó félévi átlaga legalább 4-es, vagy annál magasabb legyen.

– A digitális oktatásra való átállás sokakat váratlanul, és felkészületlenül ért. Rengeteg olyan családdal kerültünk kapcsolatba, akik sajnos még mindig nem rendelkeznek otthoni számítógéppel. Ez főleg a gyerekeknél okozhat olyan szintű lemorzsolódást, amely már rövid távon is kihat a tanulmányaikra. Ezek a gyerekek a mai digitalizált világban olyan szintű lemaradásban lesznek a többiekkel szemben, ami behozhatatlan hátrányt okozhat nekik később. A célunk ezeknek a gyerekeknek a digitális felzárkóztatása ezekkel az eszközökkel – mondta Pataki Gergely a Mosolykommandó alapítója.

Az alapítvány a mai naptól fogadja a pályázatokat, amelynek tartalmaznia kell

  • a pályázó nevét,
  • címét,
  • gyermek esetén a szülők nevét,
  • elérhetőségét,
  • néhány mondatos leírást arról, hogy milyen feladatok elvégzését tudná könnyebbé tenni a pályázott számítógép,
  • valamint a legutolsó féléves, vagy év végi bizonyítvány másolata.

A pályázat november 22-éig nyújtható be e-mailen a palyazat@bohocdoktor.hu e-mail címen, vagy postai úton az alábbi címen:
Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány
6722 Szeged Gutenberg utca 29.
(postára adás határideje 2020. november 20.).
A pályázók vállalják, hogy a kapott eszközöket kizárólag saját részre használják, és azok továbbértékesítése tilos.

A nyertes pályázókat december első hetében a megadott elérhetőségeken kiértesíti a szervezet, az eszközök átvételének részleteivel kapcsolatosan.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hátrányos helyzetű Mosolykommandó pályázat számítógép