Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 27. 17:47

Félidőben járnak az újszegedi kerékpáros-fejlesztés építési munkái

Képriport
A munkák felénél tartanak most Újszegeden, a városrészben 280 millió forintból megvalósuló Fenntartható városi közlekedésfejlesztés elnevezésű program kivitelezésében. Kerékpárút épül, buszmegállók újulnak meg és új gyalogátkelőhelyeket is kialakítanak.

Hirdetés

– A kivitelezés befejezésének végső határideje az év vége. A közbeszerzési eljárásban nyertes Délút Építő és Bányászati Kft. jól halad a munkálatokkal, jelenleg 50–60 százalékos készültségnél tartanak – mondat a helyszínen Tapasztó Sándor, a kivitelezést irányító Szeged Pólus Fejlesztési Nkft. projektigazgatója.

Az újszegedi beruházások a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden II. ütemében készülhetnek el.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: Iványi Aurél)

Ebben a projektben Újszeged mellett jelenleg még négy városrészben – Tarjánban, az Északi városrészben, Baktón és Új-Petőfitelepen – folynak munkák. A fejlesztések a közösségi közlekedés és a kerékpározás feltételeinek további javítását szolgálják.

A projekt megvalósítására az öt városrészben összesen 1 milliárd 430 millió forint európai uniós támogatást használ fel a szegedi önkormányzat, amelyet saját erőből 226 millió forinttal is kiegészít.

Újszegeden az év végéig ezek a fejlesztések valósulnak meg

  • Kerékpárút épül a Székely soron a liget mellett, amelyen a Temesvári körút felől a Belvárosi híd irányába lehet közlekedni. A híd felől a Temesvári körút felé haladó bicikliseknek kerékpáros nyomot jelöltek ki a Székely soron.
  • Új gyalogátkelőhely lesz a Székely soron a Korondi utcánál, valamint a sportuszodánál.
  • A Temesvári körút Székely sori és Népkert sori csomópontjaiban biztonságos megoldást alakítanak ki az autóbusz-közlekedésre és a kerékpárosok átvezetésére, a kanyarodási lehetőségek biztosításával és a jelenlegi jelzőlámpás irányítás szabályozásával.
  • Kijavítják és szélesítik a Temesvári körúttal párhuzamos kétirányú kerékpárút burkolatát a Népkert sortól a Székely sorig, onnan a Csanádi utcáig pedig a gyalogosok és kerékpárosok által közösen használt útból szétválasztott gyalog- és kerékpárút lesz.
  • Kerékpáros nyomokat jelölnek ki a Székely soron kívül további tizenkét utcában: Népkert sor, Fő és Derkovits fasor, Bérkert, Tanács, Thököly, Hargitai, Fülemüle, Katalin, Csíz, Cinke és Pipiske utca.
  • Felújítanak tíz buszmegállót: mindegyik bazaltbeton burkolatot kap, három megállóban új peronburkolat is épül, ötben pedig esőbeálló pavilont is kihelyeznek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés közlekedésbiztonság Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Tapasztó Sándor buszmegálló kerékpárút-építés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés