Hirdetés
Túl a városon 2020. október 26. 08:57

Koronavírus-járvány Magyarországon: több, mint 2000 új fertőzött

2316 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 47 krónikus beteg.

Hirdetés
  • 61 ezer 563 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma,
  • elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1472 főre emelkedett,
  • 16 ezer 491-en pedig már meggyógyultak,
  • az aktív fertőzöttek száma 43 ezer 600,
  • 2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban,
  • közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik. A kórházi kezelést igénylők számának növekedése miatt bővült az ellátásába elvont kórházak száma.

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Emellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Huszonhárom óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Csongrád-Csanád megyében 2752 hivatalosan nyilvántartott fertőzöttről tudunk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia világjárvány