Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 25. 09:54 Forrás: Szegedi Tükör

Krumplizás: szégyen – Ceglédi Zoltán jegyzete

A legutóbbi, borsodi időközi országgyűlési képviselőválasztásnak sok tanulsága van, ezekből most csak egyet hoznék ide. Ez pedig a krumplizás. Az ordenáré, ostoba krumplizás.

Hirdetés

A tiszaújvárosi–szerencsi választási eredmény miatt csalódott kommentelőktől pártelnökig (!) harsogja az ellenzéki nyilvánosság, hogy micsoda borzalmas alakok ezek ott Tiszaújváros környékén. Hiszen tudvalevő (?!), hogy eladták egy kiló krumpliért a szavazatukat.

Három apró megjegyzésem lenne.

Egy. Számoljunk. A két jelölt közti szavazatkülönbség 1722 volt. A biztonság kedvéért kerekítsünk 2000-re. Egy kiló sárga krumplit ma nagyobb tételben meg lehet kapni 150 forintért. Tehát itt 300 ezer forint ára krumpliról beszélünk. Ha tényleg csak ennyin múlik, az ellenzéki kampányagytröszt miért nem javasolta, hogy ők meg adjanak... KÉT kiló krumplit fejenként? Hm? Az még mindig csak hatszázezer forint! Talán mert mégsem csak ezen múlik?

Kettő. Beszéljünk világosan. A krumplizás alig kódolt cigányozás, és lenéző, gőgös vidékizés. Általános hajlamává lett a sok okból egyébként joggal csalódott ellenzéki közvéleménynek a bűnbakképzés, de a rohadt életbe, hogy nem áll ki egyetlen ellenzéki pártelnök sem, hogy „emberek, ne birkanépezzenek, ne krumplizzanak, ne cigányozzanak”! Pláne akkor, amikor a közösen támogatott jelölt eleve még feltehetően jól lelazított jobb vállal rendelkezik, a kommentjei alapján sok minapi fél karkörzésen van túl, ha értik, mire gondolok. Nonszensz, hogy 2020-ban erről kell győzködnöm a magát ilyen demokratának, olyan európainak, amolyan jogállamért küzdő harcosnak gondoló politikai közösséget, de ne csinálják ezt! És pláne, amikor kiderül, hogy a jelölt környékén még pályázati pénzekkel is zsonglőrködhettek, és amikor a védelmében elindul egy homofób licit is, olyan szövegekkel, hogy kinek a hátsó fertályából milyen szexuális játékot operáltak ki?! Meg a melegek és pedofilok összemosása? Komolyan ezt gondoljuk a Fidesz alternatívájának?

Három. Ha az összes fent említett tény sem győzte meg, ha úgy gondolja, hogy a tolvaj, homofób, rasszista politikusok leváltásáért nem nagy ár saját tolvaj, homofób, rasszista politikusokat jelölni, akkor hadd próbálkozzak egy praktikus érvvel. Tegyen félre mindent, amit eddig olvasott a cikkben, és csak erre az egyre koncentráljon. Tehát: képzelje el, hogy ön mondjuk szerencsi, és Koncz Zsófiára, a fideszes jelöltre szavazott. Bármi okból, de úgy döntött, hogy végül oda fog ikszelni. Lehet, hogy tényleg krumplit kapott, lehet, hogy az útfelújítás győzte meg. Valamiért leszavazott a fiatal fideszes jogászlányra. És most képzelje el, hogy napról napra azt olvassa az ellenzéki felületeken, azt hallja ellenzéki politikusoktól, hogy ön egy ostoba furkó. Záporoznak a sértések, hogy maga egy krumpliért megvehető senki, maga a birkanép képviselője. Látja a mémeket, amelyekben az okos pesti polgárt vetik össze a sutyerák vidékivel – és ne tévedjünk, ebben a leosztásban a „Budapest pirossal áthúzva” tábla után minden homogén vidék. Képzelje el, ahogy gyalázzák, köpködik, dehumanizálják, pusztán azért, mert élt egy demokratikus jogával, mert döntést hozott, mert szavazott!

Megvan? Beleélte magát? Na akkor egy kérdés a végére: kedvet kapott hozzá, hogy az ellenzékre szavazzon?

Ceglédi Zoltán

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ceglédi Zoltán Fidesz jegyzet Koncz Zsófia Szegedi Tükör vélemény időközi választás krumpli
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés