Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 24. 15:50

Tömény cinizmus – Bódi György olvasói levele

Ha valakinek lett volna valamilyen kétsége az Orbán-rendszer cinizmusáról, és valamilyen hiú ábrándja arról, hogy az Orbán-kormány tanul valamit az SZFE által szervezett október 23-ai vonulásról, nos azok gyorsan választ kaptak a Gulyás Gergely miniszter által adott interjúból.

Hirdetés

Gulyás Gergely véleménye maga az Orbán-rendszer. A mérhetetlen cinizmus és hülyítés, és hülyének nézés, miszerint a tüntetés azért zajlik, hogy az SZFE visszakerüljön állami irányítás alá a független kuratóriumi felügyelet helyett.

Hiszen éppen az ellenkezőjét hangoztatják a SZFE-sek a kezdetektől: azért tiltakoznak, mert a kuratórium nem független, nem szakmai szempontok alapján alakították ki, az SZFE által javasolt egyetlen szakember sem kapott benne helyet.

  • A küldetéstudatos, sértődésekkel teli Orbán-hívő Vindnyánszky Attilát lehet függetlennek beállítani?
  • A gépesített lövészdandár kancellárt lehet szakemberként kinevezni?
  • Az a kuratórium független és szakmai, amelyik elvonja az egyetemi választások útján létrehozott szenátus minden jogkörét?

Ez a kuratórium nem más, mint a keresztény-nemzeti kormány meghosszabbított karja, és nem is akar másnak látszani! Erőből, hatalomból lenyomni mindent!

Ebből nem kérnek az SZFE-sek, és ebből nem kér az ország velük egyetértő, mellettük kiálló része. Nem az állam ölelő csápjai alá akarnak visszamenekülni, hanem minden ilyet elkerülni!

Ezt persze természetesen Gulyás Gergely is tudja.

De ehelyett pontosan az ellenkezőjét mondja. Cinikus, gyalázkodó. A szimbólummá váló piros-fehér szín helyett vörös kokárdát javasol a tüntetőknek. Ettől már csak egy lépés, hogy komcsi-bérencek, hogy vörös katonák.

  • Erről nyilatkozott a napokban Tarlós István is: a tanköztársaság után majd jön a tanácsköztársaság.
  • Erről szólt a Hír Tv tudósítása is a mostani október 23-ai tüntetésről: jön a szemkilövés!

Az, hogy nem volt tv-székház gyújtogatás, sőt semmilyen erőszak nem volt, az nem számít! A valóság itt ma semmit sem számít...

A rendszer névadója küldi maga helyett hülyíteni az embereit. Ő maga – igazi edzőtáborokban szerzett bátorsággal és erővel – a legeldugottabb, védett helyen, egy igazi ötvenhatos idős hölgy mellé bújva koszorúz. Ez a bátor kiállás! Annak a Nagy Imrének, akinek újratemetésén felkapaszkodott, annak nem jár egy csokor virág sem a mai „bátraktól”! Ha lehetne, még a történelemből is kiradíroznák (a történelem tankönyvekből most már hamarosan).

Gulyás Gergely még a kezdetekben okos, művelt, kulturált fiatalembernek tűnt. Ma már nem az, a rendszer bedarálta őt is. Eszközzé vált, a hazugság, a zsarnokság eszközévé. Mind azzá válnak, és már tudják is...

dr. Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György Gulyás Gergely október 23. olvasói levél Színház- és Filmművészeti Egyetem tiltakozás tüntetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés