Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 23. 11:58

Szegeden és kilenc másik városban kifogásolt a levegő minősége

Elindult a fűtési szezon, ennek hatására mint minden évben, idén is megnőtt a légszennyezettség.

Hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által megfigyelt települések közül Szegeden kívül Budapest, Debrecen, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Sajószentpéter, Szolnok, Tököl és Vác levegőjét minősítették kifogásoltnak – írja az MTI.

Nyolc helyen, beleértve Szegedet is, a kisméretű aeroszolrészecskék (PM2,5) napi átlagkoncentrációja érte el a határértéket.

Debrecenben és Szolnokon ezzel szemben a nitrogén-dioxid óránkénti átlagkoncentrációjának mértéke haladta meg az elfogadható szintet.

A rossz levegőminőség a gyermekeknél, időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél olyan enyhe tüneteket okozhat mint például a köhögés, vagy a légúti irritáció. Ezért számukra az NNK azt ajánlja, hogy mérsékeljék az intenzív sportolást és a szabadban végzett fizikai tevékenységeket.

A légszennyezés elsődleges okozója a korszerűtlen tüzelőanyagok használata. A levegő minőségének romlását csak úgy tudjuk elkerülni ha száraz fával, fapellettel, fabrikettel, vagy gázzal fűtünk és mellőzzük a zöldhulladék elégetését.

Ezt nézze meg! Négyszázötven nehéz helyzetű szegedi család kap tűzifát az önkormányzattól: Subasára már ki is vitték a kalodákat

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fűtési szezon légszennyezettség levegőminőség Nemzeti Népegészségügyi Központ tűzifa
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés