Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 23. 08:26

Mészáros Lőrinc saját magától veszi a húst, TAO pénzen

A felcsútnak nyújtott támogatás egy része már egészen biztosan Mészáros Lőrinc cégeinél kötött ki, de a pénz nagy részének továbbra sem ismerjük a sorsát.

Hirdetés

A Mészáros Lőrinc elnöklésével működő, Orbán Viktor miniszterelnök által alapított Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány rendszerint a TAO pénzek egyik legnagyobb kedvezményezettje.

A szervezet azonban nem szívesen osztja meg a nyilvánossággal, hogy mire költötték a 30 milliárd forintos támogatást, annak ellenére sem, hogy a Kúria 2017-es döntése szerint ezek a források közpénznek minősülnek.

A Demokratikus Koalíció hosszú évek alatt tudta csak kiperelni a TAO források felhasználására vonatkozó számlákat, azonban a dokumentumokat csak lassan, kisebb adagokban adja ki az alapítvány. Annyira kicsik ezek az csomagok, hogy az Mfor által átvizsgált adatok a milliárdos összegnek csak töredékére, 70 millió forintra vonatkoznak. Az érdekességeket a lap az élelmiszer-kiadások között vette észre. Az alapítvány beszállítói körében feltűnik a CBA, a Halker Kft., a szegedi illetőségű Hansa-Kontakt, és maga az elnök is.

Kissebb tételben ugyan, de Mészáros Lőrinc a saját cégétől is rendelt húst közpénzen, két hónap alatt közel félmillió forint értékben.

Így ha csak kicsit is, de sikerült saját magánál elkölteni a Felcsútra érkező több milliárd adóforintból. Tekintettel arra, hogy az eddig megismert számlák csak nagyon kis szeletét mutatják az alapítvány TAO forrásból fedezett kiadásainak, nem lehet megállapítani, hogy egyszeri esetről volt-e szó, vagy rendszeres tranzakcióról. Az eddig nyilvánosságra hozott adatok alapján az élelmiszerekre fordított összegek mellett a legjelentősebb kiadást a sportfelszerelések, a gyógyszerek és a személyszállítás jelentették.

A legfontosabb információkat azonban nem tartalmazzák ezek a számlák, hiányoznak a stadion létesítményeinek építésére vonatkozó adatok, nem tudni semmit a kivitelezőkről és beszállítókról, pedig feltételezhető, hogy a 30 milliárdos TAO pénz jelentős része ilyen célra lett felhasználva.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Felcsút hús Mészáros Lőrinc tao közpénz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés