Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Szegedi Nemzeti Színház: elmaradnak a hétvégén a Tannhäuser-előadások, a Chicago csak a következő évadban jöhet
Művház 2020. október 22. 21:51

Szegedi Nemzeti Színház: elmaradnak a hétvégén a Tannhäuser-előadások, a Chicago csak a következő évadban jöhet

Az október 24-25-i műsort egy az egyben lemondják.

Hirdetés

A Tannhäuser-előadások pótlása, a produkció nagysága és a külső résztvevők nagy száma, egyeztethetőségének nehézségei miatt, nem lehetséges, közli a színház a Facebook-oldalán. Az ezekre az előadásokra szóló jegyek és bérletek 2020. december 22-ig válthatók be bármely más meghirdetett saját előadásra vagy az évad végéig érvényes voucherre cserélhetők a jegyirodában.

A színház azt is írja, nem maradnak operaélmény nélkül a műfaj szerelmesei. December 22-én Henry Purcell Dido és Aeneasát, illetve Tom Johnson: Négyhangú Operáját Göttinger Pál rendezésében mutatja be a Szegedi Nemzeti operatagozata a Kisszínházban.

A Chicago című musical bemutatását is érinti a változás. A darab műsorra tűzésének olyan feltételeket szab a szerzői jogi szerződés, amelynek a vírushelyzetben nem tud megfelelni a színház, ezért annak bemutatóját tervezetten a következő évadra halasztják. A musical december 18-i premierjének helyébe Patrick Barlow: 39 lépcsőfok című krimi-vígjátéka kerül a Nagyszínházban, Horgas Ádám rendezésében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Nemzeti Színház Chicago Horgas Ádám Tannhäuser