Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Valami elromlott a második félidőben: BGK Meskov Breszt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–12)
Ziccer 2020. október 22. 20:16

Valami elromlott a második félidőben: BGK Meskov Breszt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–12)

Az első félidő alapján jónak tűnt a csapat, nyerhetőnek a meccs, majd jött a szünet és a térfélcsere. És semmi sem sikerült.

Hirdetés

BGK Meskov Breszt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–12)
EHF Bajnokok Ligája, A csoport. Breszt, Sportshall Victoria, vezette: Nenad Nikolić, Dušan Stojković (szerbek).
Meskov Breszt: Pešić, Usik – Jurynok 2, Skube 6, Shumak 2, Baranau, Santalov 1, Razgor, Paczkowski 2, Budzieka, Selviasiuk 1, Vailupau 2(1), Malus 7, Vranješ 2, Panić 1. Vezetőedző: Raul Alonso.
MOL-Pick Szeged: Alilović 1, Mikler – Källman 2, Cañellas 5, Bodó 5, Zsitnyikov, Bombač 3, Mačkovšek, Tóth, Fekete, Straňovský, Rosta 1, Šoštarić 7(5), Bajus, Rea, Kecskés. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, illetve 5/5.
Kiállítás: 8 perc, illetve 6 perc.

A Bombázóé volt az első gól, a második lövésére. Majd Cañellas kezdte meg BL-formáját, szépen ágyúzott tíz méterről a jobb oldalába a breszti kapunak. Így lett 2–1, nekünk, az első fehérorosz gól Shumaké volt, majd a második is. Deki a negyedik szegedi gólt dobta, ez volt neki a szezonban az első BL-találata, 3–4, ide. A 22. percig rendre mi vezettünk egy-két góllal, akkor értek utol minket a fehéroroszok, Skube vezetésével, és fordult meg a meccs 9–8-ra, Šoštarić hetesből egyenlített. Visszavették a vezetést a kékek, és a félidő végéig meg is őrizték, 11–12-vel mentek be a csapatok az öltözőbe.

Ez a csapat már egy kicsit hasonlított az eredeti együtteshez, jót tett Bodó, Bombač, Mačkovšek visszatérése.

Megnyomta a második félidő elejét a Breszt 3–1-es kezdéssel 14–13 lett oda. Ehhez az is kellett, hogy ekkor Rostáék elsősorban Pešić kapust célozták, sikerrel... Nem segített ekkor a kettős emberhátrány sem, előbb Källman, majd Šoštarić ült le. Olyannyira bekezdtek, hogy 17–13-ra elléptek a fehéroroszok, időt is kért JCP, ki is eresztette a hangját.

Nem akart sikerülni a kapaszkodás: a 41. perc környékére egy kicsit szét is esett a Szeged, ezt meg kihasználta a Breszt, és lett 20–15, 18–16 helyett, kétszer is kapura vezethettük volna a labdát, de döntő helyzetben kétszer is hibáztak a fehérben játszó kékek. Jött is a második időkérés JCP-től 21–15-nél. Amikor kilenc perccel a vége előtt 26–20-nál a Bombázó a felső lécet lőtte szét tudtuk, akkor ez sincs meg. Pedig Alilović is gólt lőtt... Sőt, 26–22-re is följöttünk, mentünk a 23. gólért leindításból, amikor Mačkovšek eltotyogta...

Kár ezért a meccsért. Egyik pillanatról a másikra tört szét valami a csapatban, és jött föl rájuk egy teljesen középszerű együttes. Egy fehérorosz csapat nem lehet jobb egy magyar bajnoki címre törő együttesnél.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged BGK Meskov Breszt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés