Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Boldogkői Zsolt szegedi virológus az Azonnalin: Nagyon fontos az influenzaoltás beadatása különösen a populáció veszélyeztetett tagjainak!
Szegeden 2020. október 22. 18:39 Forrás: Azonnali

Boldogkői Zsolt szegedi virológus az Azonnalin: Nagyon fontos az influenzaoltás beadatása különösen a populáció veszélyeztetett tagjainak!

„Ha a koronavírus és az influenzavírus egyszerre támad, akkor lehetséges, hogy az egészséges emberekben is komoly tüneteket fog okozni a kombinált fertőzés” – mondta az egyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezetője. Aki szerint ezért is fontos különösen a maszk helyes hordása.

Hirdetés

„Ha a maszkviselést betartják, akkor az influenzafertőzések száma is lecsökken, ezt számos tanulmány kimutatta. A déli féltekét ugyanis éppen az influenzaszezonban érte el a koronavírus-járvány első hulláma” – mondta az Azonnalinak Boldogkői Zsolt virológus, molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezetője.

Az Azonnalin megjelent interjúban a szegedi professzor felhívja a figyelmet arra is, a vírus hűtőszekrényben, és fagyasztóban tovább él, mint szobahőmérsékleten ezért bármennyire viccesen és nyunyókásan mondta el Müller Cecília a nyers tojást igenis érdemes fertőtleníteni. Levonja az első hullám védekezési tanulságait, hangsúlyozva,

„a védekezés egy komplex probléma, hiszen nem csupán egészségügyi, gazdasági kérdésről is van szó, sőt, a lakosság pszichológiai tűrőképessége is fontos tényező.”

De azt is kimondta, „a halálozási arány és az elhunytak száma növekedési tendenciát fog mutatni az elkövetkező hetekben”.

Boldogkői elmondja azt is,

  • hol védekeznek a legjobban Európában
  • és nem rejti véka alá a véleményét a vírus- és járványtagadókkal szemben sem,
  • és arról is beszél, jól védekezik-e jelenleg hazánk, mit és hogyan kellene még tenni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Boldogkői Zsolt járvány koronavírus pandémia világjárvány Azonnali
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés