Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 22. 15:44 Forrás: MTI

MSZP: a kormány hazudozással és félretájékoztatással hátráltatja a válság megfékezését


Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón ismét megmutatta, hogyan képes a kabinet továbbra is megtéveszteni a lakosságot.

„A hazai helyzet ugyanis rosszabb annál, mint ahogy azt a miniszter láttatni próbálja”.

Gulyás Gergely azt állítja, hogy Magyarország teljesítménye még mindig az elsők között van a járvány elleni védekezésben, de ez a második hullámban már nem igaz – jelentette ki a politikus. A napi halálozásokban – népességarányosan – már szeptember közepe óta „előzzük az Európai Uniót”, a tagországok közül csak Csehországban és Romániában számottevően rosszabb a helyzet, mint nálunk.

Kifogásolta, hogy Gulyás Gergely még mindig csak arról beszél, hogy a kormány vizsgálja a helyzetet, ha kell, szigorúbb döntést hozhatnak, de a többségi álláspont az, hogy a védekezéshez a jelenlegi szabályokat minél szigorúbban be kell tartani. Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, amennyiben a miniszter a nemzeti konzultációra hivatkozik, akkor jeleznék felé, hogy amikor azok a válaszok megszülettek, még közel sem volt ilyen rossz a helyzet, és lehet, hogy a második hullám idején az emberek már másként látják a dolgokat.

„A kormánynak még az influenza elleni oltóanyagot sem sikerült időben és kellő mennyiségben beszereznie”.

Hozzátette, az sem megnyugtató, hogy a kabinet felkérte az operatív törzset, vizsgálja meg a koronavírus ellen fejlesztett orosz hatóanyagot, ugyanis a szerről megjelent hírek nem támasztják alá annak hatásosságát.

Bangóné Borbély Ildikó végül újra felszólította a kormányt, hogy kezdje meg a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, de elsősorban a megfertőződés szempontjából magas kockázatúnak minősülő csoportok, az egészségügyi és szociális dolgozók, a pedagógusok, a kismamák és a kisgyermeket nevelők körében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bangóné Borbély Ildikó Gulyás Gergely járvány Kormányinfó koronavírus MSZP pandémia sajtótájékoztató világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés