Szegeden 2020. október 22. 13:21

Szegedi üzemet is bejárhatunk a Modern Gyárak Éjszakáján

A program célja az innovatív, high-tech, zöld megoldások megmutatása a magyar iparban.

Hirdetés

Szerdáig 50 gyár csatlakozott a Modern Gyárak Éjszakájához, de november 6-áig még sokan megtehetik ezt. Az eseményt november 13-án tartják, de a koronavírus-járvány miatt ez is virtuális lesz.

A virtuális nyílt napon eddig egy szegedi gyár lesz látogatható, a PI-METÁL Fémipari Kft. üzeme. A többihez hasonlóan náluk is videók és fényképek segítségével leshetjük meg a munkafolyamatokat.

A szegedi cég 1999-ben alakult, teljesen magyar tulajdonú. A vállalat az elmúlt években kialakította a régió egyik legmodernebb eszközökkel, gyártó gépekkel felszerelt üzemét, amelyben lemezmegmunkálás és szerkezetlakatos termékek előállítása területén szinte mindent saját tulajdonú, minőségi gépekkel tudnak elvégezni. A PI-METÁL a lézervágás, vízzel vágás, stancolás és csőhajlítás mestere, honlapjuk szerint.

Ők készítették például a Hard Rock Cafe budapesti épületének homlokzatdíszét is. De kézfertőtlenítő állványokat, vírusvédelmi falakt, tűzrakókat, kapukat, kerítéseket, pergolákat, térelválasztókat is készítenek, mindent ami a fémszerkezetek gyártásába, a szerkezetlakatos munkákba vagy a CNC-lemezmegmunkálás témakörébe belefér.

A Modern Gyárak Éjszakáján a szervezők online tudásbázissal és közösségimédiás játékokkal is készülnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Modern Gyárak Éjszakája nyílt nap PI-METÁL Fémipari Kft.