Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 21. 21:25

Ferenc pápa támogatja az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát

Ilyet még egy pápa sem mondott a katolikus egyház történetében.

Hirdetés

Szerdán mutatták be Evgeni Afineevsky rendező, Ferenc pápáról szóló, „Francesco” című dokumentumfilmjét a Római filmfelsztiválon, amiben több interjú is szerepel az egyházfővel. A mű elmélyed korunk társadalmi válságaiban, részletesen foglalkozik a koronavírus hatásaival és úgy mutatja be Ferencet, mint az emberiség egyesítésére képes egyetlen embert. A pápa, polgári nevén Jorge Mario Bergogli, az egyik interjúban történelmi kijelentést tesz:

A homoszexuális embereknek joguk kell legyen ahhoz, hogy családban éljenek. Ők is Isten gyermekei. Emiatt senkit sem szabad kiutasítani vagy szenvedésre késztetni. Bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényre van szükség, hogy ily módon jogilag védettek lehessenek.

Még korábban, Buenos Aires érsekeként ellenezte a melegházasság bevezetését, azonban az azonos neműek közötti regisztrált élettársi kapcsolat elismerését már akkor is támogatta. Nem ez az első alkalom, hogy a homoszexualitással szembeni elfogadásról beszélt volna, de ilyen egyértelmű nyilatkozatot megválasztása óta nem tett.

Ezzel ő lett az első katolikus egyházfő, aki támogatja az azonos neműek közötti kapcsolat elismerését.

Ferencnek, haladó nézetei miatt, eddig is számos konzervatív kritikusa akadt az egyházon belül és kívüli is, akik várhatóan nem veszik majd jó néven a pápa nyilatkozatát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ferenc pápa házasság római katolikus egyház
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés