Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 21. 18:29

Tízmillió forintból népszerűsítik Orbánt Amerikában

Három hónapra 35 ezer dollárt, vagyis körülbelül 10 millió forintot fizet az Orbán-kormány egy amerikai lobbistának a szolgálataiért.

Hirdetés

Nem először fordul elő, hogy a magyar kormány olyan tanácsadók szolgáltatásait veszi igénybe, akiknek az a feladata, hogy a NER-t népszerűsítsék az Egyesült Államokban. Az Átlátszó becslései szerint 2018-ban például összesen közel egymilliárdot költöttünk arra, hogy javuljon az Orbán Viktorrol kialakult negatív kép.

Jogosan érezheti úgy a miniszterelnök, hogy szüksége van ilyen jellegű segítségre, ugyanis nemrég Joe Biden demokrata elnökjelölt Magyarországot Fehéroroszországhoz hasonló totalitárius rendszerként emlegette. 

Korábban pedig egy amerikai konzervatívok által alapított csoport az egyik videójában a magyar miniszterelnököt olyan diktátorok társaságában szerepeltette, mint Putyin, Erdogan és Fidel Castro.

A Szabad Európa vette észre, hogy a washingtoni magyar nagykövetség idén őszre 35 ezer dolláros szerződést kötött a Strategic Improvisation nevű kommunikációs céggel, hogy „pozitív médiamegjelenéseket generáljon Magyarország számára, és szembeszálljon a negatív médiamegjelenésekkel.” A cég saját bevallása szerint „Amerika-barát, konzervatív vagy nacionalista nézőponttal szimpatizáló, és erősen iszlamizmusellenes” ügyfeleknek nyújt szolgáltatást.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok Donald Trump Joe Biden lobbi NER Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés