Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 21. 17:13

Kormánypárti képviselő frissen végzett lánya lett a genfi konzul

Úgy néz ki, nem csak az államtitkári és a főbírói poszthoz nem kell többé szakmai tapasztalat, konzul is lehet valaki pályakezdőként.

Hirdetés

Október 13-án nyitotta meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország új, genfi konzulátusát. A város egyáltalán nem jelentéktelen hely a nemzetközi diplomáciában, ugyanis itt található többek között az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) és a Nemzetközi Vöröskereszt (ICRC) székhelye is, illetve az 1849-es és 1956-os magyar emigránsok közül is sokan települtek ide.

Ezért is fogadta nagy meglepetéssel a külügyi szakma, amikor az intézmény élére Szászfalvi-Farkas Lenkét nevezték ki. Az új konzul szakmai múltjának a telex járt utána. Mint kiderült, Szászfalvi-Farkas nemrég végzett a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány szakán. Nemzetközi jártasságot a lap információi szerint legfeljebb akkor szerezhetett, amikor egy hónapig gyakornokoskodott Deli Andor Fideszes európai parlamenti képviselő mellett.

Nehéz lenne azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az újonnan kinevezett konzul Szászfalvi László KDNP-s országgyűlési képviselő lánya.

Az utóbbi időben egyébként a kormány többször is olyan jelölteket helyezett fontos, vezetői pozíciókba, akik nem rendelkeztek az ilyen munkakörökben rendszerint elvárt szakmai tapasztalattal. Így lett a Kúria elnöke Varga Zs. András, de emlékezetes, hogy a 22 éves Rácz Zsófia államtitkári kinevezéséhez még törvényt is kellett módosítaniuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Genf külgazdasági és külügyminisztérium Szijjártó Péter Varga Zsolt András
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés