Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 21. 16:46

Az egyetem rektorát és kancellárját nem lehet bizottsági beszámolóra kötelezni

Kisebb vitával indult a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülése, de aztán úgy zajlott minden, mint a karikacsapás. A kilenc napirendi pontból egy kivételével mindegyikben egyhangú döntés született.

Hirdetés

Egy sürgősséggel érkezett gyermek háziorvosi feladat-ellátási szerződés módosításának napirendre vételét javasolta a bizottsági ülés elején az elnök Ménesi Imre, ami elé senki nem gördített akadályt.

Napirend előtt szólalt fel Szabó Bálint képviselő, aki azt nehezményezte, hogy három hónapja nem tesz eleget a bizottság elnöke annak az általa megfogalmazott kérésnek, hogy hívják meg a bizottság ülésére Rovó Lászlót, az egyetem rektorát és Fendler Judit kancellárt, hogy itt számoljanak be a szegedi egészségügyi helyzetről. Szabó szerint ugyanis az egyre aggasztóbb mérteket öltő járvány ezt indokolná. Ménesi Imre bizottsági elnök erre reagálva elmondta: az önkormányzat az egyetemet és annak vezetőit nem kötelezheti beszámolóra.

Majd magánvéleményként hozzáfűzte: az egyetem elég sok nehézséggel küzd mostanában, így hagyni kell őket dolgozni. Ne zaklassuk őket – tette hozzá.

A bizottság egyetértett azzal, hogy 300 ezer forinttal támogassa az önkormányzat a Tisza Volán Sport Club 50 éves fennállására szervezett ünnepséget. A klub az évforduló méltó megünnepléséhez kérte az önkormányzat segítségét. Szabó Bálint erre reagálva elmondta, hogy nem támogatja nagy közösségi összejövetelek megtartását a jelenlegi járványhelyzetben.

A bizottsági ülésen több hozzászólásból is kiderült, hogy az ünnepség szervezése akkor kezdődött meg, amikor a járvány második hulláma még nem indult be. Éppen ezért a klub nem egy több száz fős állófogadás megtartásához kéri immár a város segítségét, hanem ünnepi kiadványok megjelentetéséhez és emlékplakettek elkészítéséhez.

A napirendi pontról szóló vitában az is elhangzott, hogy az évfordulós ünnepség teljes bekerülési költsége közel 2 millió forint lesz, az önkormányzattól kért támogatási összeget ehhez kell mérni. A bizottság végül a támogatás megszavazását javasolta a közgyűlésnek.

Fotó: Iványi Aurél

Ugyancsak támogatta a bizottság egy jogcím nélküli lakáshasználó elhelyezését, három esetben szolgálati lakások bérlőivel történő szerződéshosszabbítást, valamint két esetben szociálisan rászorultak elhelyezésének meghosszabbítására irányuló kérelmet.

Technikai jellegű változtatásokra bólintott rá a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság három pályázat esetében. Emellett nem gördített akadályt az elé sem, hogy módosítsák két ezt kérvényező háziorvossal a korábban megkötött feladat-ellátási szerződést.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bizottsági ülés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság közgyűlés Ménesi Imre

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés