Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 21. 13:38

Online sztrájkba kezd az MKKSZ: Járjon ötszázezer forint jutalom a szociális dolgozóknak is!

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma két ígéretet sem tartott be.

Hirdetés

Ötszázezren az 500.000-ért! címmel ágazati online sztrájkot hirdetett az MKKSZ. A figyelemfelkeltő akció célja, hogy a szociális ágazatban dolgozók is megkapják azt a bruttó 500 ezer forintos jutalmat, amit a rendőrök és az orvosok már megkaptak.

Közleményükben azt írják, a szociális dolgozók bére 13 éve változatlan, ezért kérik a bérrendezést és a jutalmat. Azért online sztrájkolnak, mert a járványhelyzet miatt nem vonulhatnak utcára.

A szakszervezet azt is nehezményezi, hogy bár az Emberminisztérium azt ígérte: 2019. április 30-ig megteremti a jogalapot a szociális ágazat dolgozói kollektív szerződéséhez, ez eddig nem történt meg. Mint ahogyan a 2019. június 30-ig ígért bérfelzárkóztatási programmal is adós a tárca.

„Az EMMI nem tartotta be az ígéretét” – írja az MKKSZ.

Az online sztrájk október 20. és 27. között tart a Facebookon az Ötszázezren az 500.000-ért! című eseménynél. Október 27-ére szeretnének 500 ezer követőt összegyűjteni a felhívásuknak. Ezt az „Ott leszek” gomb megnyomásával lehet megtenni.

Azt is írják, október 27-e után 14+1 napot adnak a kormánynak arra, hogy teljesítse a követelésüket, így november 12-én, a szociális munka napján meg is kezdhetik a bruttó 500 ezer forintos jutalom kifizetését.

Annak érdekében, hogy senki ne maradjon ki a jutalomosztásból, 11 ágazat 63 munkakörét sorolják fel az Emberminisztériumnak küldött levelükben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: béremelés járvány jutalom koronavírus Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete MKKSZ szociális munkás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés