Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. október 21. 10:17

Lejért, leváért és euróért hunytak szemet a korrupt rendőrök

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

Hirdetés

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán azt közölte, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök

szeptemberben abban állapodtak meg, hogy közös járőrszolgálatuk során az ellenőrzött autók vezetőitől – arra hivatkozva alappal vagy a nélkül, hogy közlekedési szabálysértést követtek el – pénzt kérnek, és cserébe eltekintenek a szabálysértési eljárás elindításától vagy a helyszíni pénzbírságtól.

Az ügyészség október 19-én egy összehangolt akciót hajtott végre: motozást, kutatást, illetve szemlét tartottak, és az elkövetőktől 40 bolgár levát, 75 román lejt, továbbá 165 eurót foglaltak le.

Mindkét elkövető gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, egyikük a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, míg a másik rendőr nem tett vallomást. A terheltek szolgálati jogviszonya lemondással megszűnt.

Az elkövetők terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a büntetési tétel felső határa a halmazati szabályok miatt 12 év.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: Mohai Balázs/MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: korrupció rendőrség Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés