Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. október 20. 09:41

Paprikás zsákban sem éri meg kábítószert csempészni, Röszkén azt is észreveszik

Képriport
Több mint huszonhárom kilót akart almapaprika közé rejtve behozni egy buszban egy férfi. Fennakadt a határon. Ötvennyolcmillió forintot ért a szállítmány, plusz a paprika.

Hirdetés

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi Bűnüldözési Osztálya különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 53 éves koszovói férfival szemben.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat a fogásról! (fotók: NAV)

A férfi egy koszovói rendszámú busszal október 17-én nem sokkal hajnali fél 5 után akart Röszke Autópálya-határátkelőhelyen Magyarországra jönni. A vámvizsgálatot végző pénzügyőrök az autóbusz csomagterében, kilenc fehér zsákban, paprika közé rejtve, vákuumos és fóliás csomagolásban bruttó 23 kiló 320 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Ezeket a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság készenléti szolgálata lefoglalta. Az elsődleges szakértői vélemény alapján a vizsgált anyag kábítószernek minősül. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja az 58 millió forintot.

A terhelt őrizetbe vételét követően, az eljárást a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságtól átvette a KR NNI szegedi osztálya. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csempész határ határátkelő kábítószer Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Koszovó rendőrség Röszke
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés