Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Zsák krumplit szántak Orbánnak a parlamentben, de a pártkatonái megakadályozták, hogy célba érjen a választási adomány
Túl a városon 2020. október 19. 21:31

Zsák krumplit szántak Orbánnak a parlamentben, de a pártkatonái megakadályozták, hogy célba érjen a választási adomány

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szeretett volna átadni Orbán Viktornak egy zsák krumplit, ami a Borsod 6-os választókerület mandátumáért zajló választások jelképévé vált.

Hirdetés

Az ellenzék szerint a Fidesz krumplit, cukrot és laptopot is osztogatott a borsodi időközin, amit végül a Fidesz színeiben induló Koncz Zsófia meg is nyert, több mint 5 százalékkal. Lázár János erre mondta a Válasz Online-nak adott interjújában, hogy a Fidesz egy tömegpárt.

„Milyen a félelmen és szegénységen vett győzelem íze?” – ezt kérdezte Jakab Péter Orbántól a felszólalásában, utalva arra, hogy – a képviselő szerint – a Fidesz rendszeresen krumplival próbálja megvásárolni a szavazatok egy részét.

Jakab Péter „krumplikirálynak” nevezte Orbán Viktort.

„Amit ön előad, az egyszerre szánalmas és nevetséges. Most, hogy így megdöntötték a kétharmadot, a Gyalog galopp fekete lovagja jut eszembe, egyezzünk ki döntetlenben” – replikázott Orbán Viktor.

A krumplitól Kocsis Máté mentette meg Orbán Viktort, de odaugrott a Balla György, Kövér László és Semjén Zsolt is, hogy leszereljék Jakabot.

Íme, a Jobbik elnökének krumplis akciója:

És ne maradjon el a Gyalog galopp vonatkozó jelenete sem:

Koncz Zsófia egyébként cáfolta, hogy bárkinek is krumplit osztogattak volna a Borsod 6-os választókerületben.

Az ügy utóéletéhez tartozik, hogy felmerült: Kövér inzultálta Jakabot, amikor odalépett hozzá. Íme, a házelnök valóban hozzáért Jakabhoz, de ezért nem járt volna 11-es, igaz nem is volt szép mozdulat Kövértől.

Messze van egy nagy klasszikus inzultustól, amit Orbán Viktor szenvedett el még annak idején Jean-Claude Junckertől:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Borsod 6-os választókerület időközi választás Jakab Péter Koncz Zsófia Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés