• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Az utolsó percig kellett várni, de végre sikerült: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–FC Ajka 2–1 (1–0)
Ziccer 2020. október 18. 19:20

Az utolsó percig kellett várni, de végre sikerült: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–FC Ajka 2–1 (1–0)

A szegedi csapat még soha sem tudta legyőzni az Ajka együttesét, így fel volt adva a lecke Dobos Barna tanítványainak. A hazai együttes 11 ponttal a 17., míg a vendégek 17 ponttal a 7. helyen álltak a tabellán a meccs előtt.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia az utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert, csak a legutóbbi bajnoki meccsén kapott ki a Vasastól, pedig az első félidőben még vezettek. Az Ajka ennél rosszabb formában, az utolsó hat bajnokiból csak egyet tudott megnyerni, előző fordulóban otthon legyőzték a Gyirmótot.

Rögtön egymásnak estek a csapatok a kezdőrúgás után, nem kímélték egymást a játékosok, sok volt a szabálytalanság. Az első két szegedi helyzet is szabadrúgásból alakult ki, ám mind a kettő a kapu fölé szállt.

Az első félidő közepén jegyezhettük fel az első sárgalapot, Heffler kapta, mert felrúgta Grumicot.

Továbbra is a Szeged volt veszélyesebb, először Germán fejese halt el az ajkai kapus kezében, majd Grumic bombája adott neki munkát. Pár perc múlva újra a vendég hálóőr volt a főszereplő, Germán lövését tolta bravúrral szögletre.

Az első valamire való ajkai támadásra a 28. percig kellett várni, akkor Soltész beadását fogta Varga.

A mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét Grumic hagyta ki, aki Dobos beadását közelről a kapu mellé fejelte.

A 34. percben egy összecsapás után Germán maradt a földön, rövid ápolás után lábra állt, de végül 2 perc múlva mégis le kellett cserélni.

A 38. percben góllá érett a szegedi fölény. Dobos-Varga-Jovanovic volt a labda útja, a középpályás pedig nagyerővel lőtt az ajkai kapuba (1-0)

Az első félidő utolsó percében még veszélyeztettek a vendégek, Nagy ívelte be a szabadrúgást, Csizmadia fejelt a kapura, a labda csak kevéssel ment mellé.

Harcosabban kezdte a második félidőt az Ajka, több helyzetet is kialakítottak. Azonban a nagy akarásnak csak egy sárga lett a eredménye, amelyet Görgényi kapott.

Az 58. percben mind a két edző két-két cserével próbált lendületet adni csapatának. A Szegednél Kóródi helyett Gajdos, Grumic helyett pedig Takács lépett a pályára. A vendégeknél Zamostny-t Tóth, Stoiacovicit pedig Lakatos váltotta.

A 65. percben majdnem egyenlített az Ajka, Csizmazia léc alá tartó lövését már többen bent látták, de Varga óriási bravúrral mentett.

Tíz percre rá újra Csizmazia volt a főszereplő, fejesét azonban már nem tudta hárítani Varga és a labda a hálóba vágódott. (1-1)

A 83. percben újabb ajkai kapott sárgát, Szekér belépője ért lapot. Továbbra is küzdött a győzelem megszerzésért a Szeged, előbb egy szabadrúgás, majd egy szöglet kínált lehetőséget, de egyikből sem lett veszélyes helyzet.

Végül a rendes játékidő utolsó percében megszerezte a győztes gólt az Akadémia, Dobos tekert ballal a kapuba (2-1).

Az utolsó öt bajnokijából négyet megnyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A folytatás szerdán a Gyirmót FC Győr ellen, újra csak a Szent Gellért Fórumban.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–FC Ajka 2–1 (1–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 12. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum,
Szeged: Varga B. - Ódor, Szilvási, Moga, Mohl, Oláh, Jovanovic, Dobos (Rózsahegyi, 90+1) Germán (Varga Sz., 34.), Grumic (Takács, 58.), Kóródi (Gajdos, 58.).
Edző: Dr. Dobos Barna
Ajka: Horváth D. - Kenderes, Szekér, Nagy, Zamostny (Tóth, 58.), Heffler, Görgényi, Csizmadia, Rétyi, Soltész, Stoiacovici (Lakatos, 58.)
Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Jovanovic (38.), Dobos (89.) illetve Csizmadia (76.)
Sárga lap: Heffler (19.), Görgényi (48.), Szekér (83.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ajka labdarúgás Merkantil Bank Liga Szeged-Csanád Grosics Akadémia