Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 18. 12:43 Forrás: mti

MSZP: senki nem maradhat hideg, fűtetlen háztartásban

Az MSZP szerint a kormánynak az uniós költségvetés elfogadásakor is mindent meg kell tennie azért, hogy Magyarországon senki ne maradjon hideg, fűtetlen háztartásban - mondta a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Ujhelyi István kijelentette, Orbán Viktor miniszterelnök következő uniós költségvetés elfogadására kilátásba helyezett brüsszeli vétója veszélyezteti az Európai Unió energiaszegénységet csökkentő programját is.

Az Európai Bizottság a héten hagyta jóvá azt a tervet, amellyel a következő tíz évben 35 millió európai épületet újíthatnak fel, ebből pedig minimálisan félmillió magyar háztartás energetikai korszerűsítése valósulhatna meg uniós pénzből - jelezte az ellenzéki politikus.

Az MSZP EP-képviselője szerint a lakóépületek korszerűsítése egyszerre hasznos az energiaszegénység felszámolása és a klímacélok elérése érdekében, az éghajlatváltozást okozó káros anyagok kibocsátásában ugyanis nagy szerepe van a háztartások elavult fűtésrendszereinek is.

Ujhelyi István elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy 4,1 millió magyar háztartásból 400 ezerben nem tudják fizetni a „tisztességes fűtést”. Az MSZP éppen ezért az uniós forrásokat azoknak a családoknak is a rendelkezésére bocsátaná, amelyek önerő hiányában nem tudnak pályázni a meglévő kormányzati támogatásokra - mondta a politikus, majd hozzátette, az MSZP továbbra is követeli egy otthonfelújítási alap létrehozását.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Parlament képviselő MSZP Ujhelyi István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés