Hirdetés
Hirdetés
Színes 2020. október 18. 11:18

Bye, bye, Szonja, érezd jól magad új otthonodban!

2019 májusában született meg a második fehér oroszlán a Szegedi Vadasparkban, a Szonja nevet kapta. A kölyök csupán másfél évig volt az állatkert lakója, a héten elköltözött új otthonába, a szkopjei Állatkertbe.

Hirdetés

Már nem látható a Vadasparkban a látogatók egyik nagy kedvence, a fehér oroszlánkölyök, Szonja, aki a héten köszönt el szülővárosától, valamint szüleitől Nadjától és Timbától.

A másfél évvel ezelőtt született kölyök szerdán reggel indult el új otthonába és estére szerencsésen meg is érkezett a Skopje Zoo-ba.

A fehérnek nevezett, de valójában halvány bézs színű oroszlán Afrika egyik legtitokzatosabb állata, hiszen évszázadokon keresztül csak sejtették a létezését, viszont csak kevesen látták. Az első feljegyzés az 1930-as évekből származik, de ezt akkor csak a fantázia szüleményének vélték. 1975-ben azonban egy biológus fotókat készített az állatokról, amikor családjával véletlenül megpillantotta a különleges állatokat Dél-Afrikában, Timbavati térségében.

Ez a második alkalom, hogy a Szegedi Vadasparkban sikerült szaporítani a ritka színváltozathoz tartozó oroszlánokat. A Szonja néhány éves nővérét, Amalit már a győri Xantus János Állatkertben nevelik.

Nézzék meg, hogyan ünnepelte egyéves születésnapját Szonja:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: oroszlán Szegedi Vadaspark fehéroroszlán Szonja
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés