Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. október 17. 20:58

Merkel drámai üzenetben kéri: Mindenki maradjon otthon!

A német sajtó szerint drámai hangvételű volt a videoüzenet, amit a koronavírus járvánnyal kapcsolatban tett közzé Angel Merkel szombat délután.

Hirdetés

A kancellár fő mondanivalója az volt, hogy mindenki maradjon otthon, és a lehető legkevesebb emberrel találkozzon. Elmondta, hogy ugrásszerűen emelkedik a fertőzöttek száma, sokkal gyorsabban terjed a járvány, mint az első hullám időszakában.

„A viszonylag nyugodt nyárnak vége, nehéz hónapok állnak előttünk, és a következő napokban és hetekben dől el, hogy milyen lesz a tél, és milyen karácsonyunk lesz. Mindezt mi döntjük el, a cselekedeteinkkel” – mondta.

A kancellár nem rendkívüli videoüzenet küldött a németeknek, ugyanis már másfél évtizede rendszeresen használja ezt a formátumot arra, hogy aktuális ügyekről nyilatkozzon. Elsősorban a beszéd tartalmát értékelte a sajtó drámainak.

Merkel szerint a jól begyakorolt higiéniai óvintézkedések többé már nem elegendőek a járvány megfékezéséhez, ennél "még tovább kell menni". Kizárólag a távolságtartás és a kontaktusok számának drasztikus csökkentése jelenthet megoldást. 

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szombati adatai szerint az utóbbi 24 órában 7830 fertőződést regisztráltak. Ez a legnagyobb napi esetszám az új típusú koronavírus németországi megjelenése óta, és csaknem 500 esettel több az előző rekordnál, a pénteki 7334-nél. A teszttel igazolt esetek száma így 356 387-re emelkedett. A vírus okozta betegséggel összefüggő halálesetek egy nap alatt 33-mal nőtt, 9767-re. Emlékezetes, hogy Orbán Viktor nemrég ezeket az adatokat a matematika szabályait meghazudtolva a magyarországinál jelentősen súlyosabbnak értékelte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Angela Merkel koronavírus Németország
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés