Hirdetés
Kék hírek 2020. október 17. 16:16 Forrás: police.hu

230 milliós drogfogás: A papírbálába szorult drogcsempész és a vevői is lebuktak

Egy többszáz milliós drogfogás nem mindennapi történetéről közölt beszámolót a police.hu

Hirdetés

Október 15-én két 22 éves magyar férfi érkezett egy zsámbéki parkolóba, hogy a bosnyák üzletfelük által leszállított kábítószert átvegyék. Az utolsó zsák kiemelése közben azonban a drogszállító futár bezuhant a raktérbe és beszorult egy papírbálába. A sofőr kimentése közben egy segítségére siető állampolgárnak feltűnt a gyanús csomag a raktérben, ezért kihívta a rendőröket.

A rendőrök, majd a kábítószer-kereső kutya kiérkezését követően bebizonyosodott, hogy a zsák tiltott szert, delta-9THC-t tartalmaz. Ezért a sofőrt és az egyik 22 éves magyar férfit, aki saját bevallása szerint csak azért volt ott, hogy a bajba jutott emberen segítsen, előállították. A kihallgatás során később a rendőrök megtudták, hogy a parkolóban talált csomag csak a jéghegy csúcsa, és a gyanusítottak információi alapján végül egy újbudai parkolóban elfogták az ügylet harmadik résztvevőjét is.

Autójában 90 millió forintot találtak, részben euróban, illetvek közel 230 millió forint értékű kábítószert.

A police.hu büszkén jegyzi meg, hogy alig tudtak akkora asztalt találni, amin elfértek a lefoglalt bankjegyek. A 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, a két magyar férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kábítószer-kereső kutya kábítószercsempész rendőrség