Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. október 17. 12:20 Forrás: Szeged Televízió

Még mindig nincs pszichiátriai ellátás Szegeden

A szegedi II-es kórház járványkórházzá alakítása miatt kellett kiköltöznie a pszichiátriának Makóra és az ígéretek ellenére azóta sem térhettek vissza a városba.

Hirdetés

Augusztus elején az egyetem még azt ígérte,  szeptember 1-től visszaköltözhet Szegedre a pszichiátriai akut fekvőbetegellátás, az ambulancia és az oktatás is. A Korányi fasoron és a Mars téri épületben kapnának helyet ezek az osztályok, amelyek azért kerültek át a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói intézményébe, hogy helyet adjanak a szegedi járványkórháznak.

Átmeneti költözésről volt tehát csak szó a nyáron, de információink szerint azóta sem költözhetett vissza Szegedre a betegellátás semmilyen része.

A pszichiátrián dolgozó szakorvosjelöltek nem akarnak nyilatkozni a Szeged Televízió híradójának az ügyben, pedig nyilvánvalóan elégedetlenek a helyzettel. Még augusztusban nyílt levélben kifogásolták ugyanis, hogy bár már vége a veszélyhelyzetnek, még mindig Makón van a pszichiátriai ellátás.

Akkor azt mondták, a betegek ellátására és az egyetemi oktatásra is alkalmatlan az ott rendelkezésre álló, átmenetinek szánt infrastruktúra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: II-es kórház járványkórház költözés Makó Pszichiátriai Klinika Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés